La previsió de la collita per a l'actual temporada 2017/2018 es tanca en 3.172.107 tones
Castellón Información
Les primeres estimacions realitzades per la Conselleria, que van ser presentades per la consellera Elena Cebrián al setembre de l'any passat, van situar les previsions de collita de cítrics per a la campanya 2017/18 en 3.143.984 tones, un 20,3% inferior al de la precedent, xifrada en 3.943.213 tones. Per tant, la correcció respecte a la previsió inicial ha sigut de només un 0,7%.
Les dades del segon aforament s'obtenen com resultat de les revisions efectuades entre finals d'octubre i principis de febrer en una selecció de parcel·les i varietats a fi de corregir possibles desviacions en les estimacions de la collita en les varietats més tardanes. L'estimació del primer aforament es va realitzar a l'agost de 2017.
De l'estudi realitzat es desprén que tant en la producció de taronges com en la de mandarines es produïx una lleugera correcció a l'alça, entorn d'un 1%, respecte a l'estimada inicialment al setembre de 2017.
La llima millora
Per la seua banda, l'estimació de producció de llima de la varietat Vernia va millorar un 6% respecte al primer aforament d'agost de 2017 -la prevista inicialment suposava un 49% menys que la de l'any anterior-, mentres que s'estima que la collita de pomelo serà menor que la prevista inicialment a València.
Enguany s'ha produït un covard vertical (diferent del denominat "somriure dels cítrics" que és horitzontal) en taronges principalment, encara que també en ortaniques. Finalment s'han considerat indemnitzables dins de l'assegurança agrària.
Descens generalitzat de la collita
L'aforament citrícola de la campanya 2017/2018 que es va presentar al setembre de 2017 indicava que s'esperava, en general, un descens de collita significatiu en relació a la campanya passada.
Açò era degut, en part, a la "fructificació anyívola" o alternança natural que presenta el cultiu de cítrics, també a l'efecte que les abundants pluges de finals de 2016 van tindre sobre l'arbratge, a la floració irregular i a la incidència de les elevades temperatures registrades en el mes de maig en la fase del quallat dels fruits.