El cap de llista de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, i Verónica Ruiz, número 2 de la candidatura autonòmica han explicat hui els reptes en sanitat que té la formació de cara a les pròximes eleccions del 28 de maig. Marzà ha assenyalat que cal donar-li un nou impuls a la sanitat pública valenciana a través d'un pla edificant de la sanitat i per això plantegen tres propostes concretes per a les comarques de Castelló. La primera és la contractació de 300 infermeres, 50 auxiliars administratius i 50 psicòlegs per als centres d'atenció primària. Tot això servirà per a crear equips estables que puguen atendre les persones en totes les seues condicions, al mateix temps que per a continuar treballant amb la salut mental.
La segona proposta és un Pla de Salut Mental específic per a les comarques de Castelló per a poder atendre millor a totes les persones. Vicent Marzà ha afirmat que “estan aquelles que necessiten una atenció temporal i altres que estan en una situació de salut mental severa, per això necessitem la creació d'una quarta unitat específica de salut mental severa”.
La tercera proposta de Compromís és que, a més de la construcció del nou hospital de Castelló, cal crear un centre d'especialitats en l'entorn rural perquè necessitem que la sanitat es desplace on viuen els ciutadans i que es garantisca que estiga com a màxim a 30 minuts per a tindre especialista”.
A més, també ha explicat que cal exigir al govern de l'Estat que traga les places MIR que són necessàries “i això només ho farà un govern liderat per Joan Baldoví que no es plega als interessos de Madrid”. És necessari cobrir totes les places MIR que ja se saben els metges que es jubilaran i no s'estan traient les especialitats necessàries per a cobrir, com a mínim aqueixes jubilacions.
Respecte a la falta d'especialistes a Vinaròs, Marzà ha assenyalat que, si els centres ja tenen les especialitats i no s'estan cobrint, hem de treballar les situacions de context. Per a això, la proposta de Compromís és crear una bossa per a habitatge i desplaçament dels professionals sanitaris perquè puguen tindre un extra de recursos per a poder desplaçar-se i estar en un lloc que, per a molts d'ells, no és el seu lloc de residència, tot això per a crear les condicions de context que ajuden al fet que hi haja més sanitaris que s'animen a treballar en aquestes comarques.