La Muixeranga de Castelló ha fet la seua presentació oficial el darrer dimecres 9 d’abril a la llibreria Babel.
Castellón Información
L’acte va començar cap a les 19:30 de la vesprada. Un poc abans de les 19:00 h van començar a aparèixer els membres de la Muixeranga de Castelló i ràpidament van començar a fer conlloga, entre xerradetes es van enllestir les faixes i tot amb molt bon ambient. Una vegada va començar l’acte oficial de la presentació de la Muixeranga de Castelló, els membres Enric Sorribes, Marta Ruiz i Raül Forcadell, van explicar diversos aspectes de la Muixeranga. Enric Sorribes va donar la benvinguda a l’acte i amb una presentació de la Muixeranga de Castelló, va passar a explicar que és una Muixeranga i les diferències que hi ha amb els castells catalans, els quals són rectes i alts i les muixerangues són més baixes, amb forma piramidal i solen tindre moviment.
A continuació, Enric li va cedir la paraula a Marta Ruiz, la secretària de la Muixeranga de Castelló, i ella va explicar la trajectòria que ha tingut la Conlloga-Muixeranga des dels seus inicis, no fa més de 5 mesos i va convidar a tothom qui estigue interessat en formar part de la Conlloga i en anar als assajos que es realitzen tots els divendres entre les 20:00 i les 22:00 h al col•legi Tombatossals.
Per acabar la presentació, li va arribar el torn de paraula al cap de conlloga, Raül Forcadell, qui va explicar el projecte de finançament que té la Conlloga. Aquest projecte es tracta d’un verkami o crowdfunding, el qual consisteix en una campanya per aconseguir finançament a través d’una sèrie de micromecenatges o premis. Aquest verkami es va iniciar el passat dimecres també i esperen obtindre 3.150 € per tal de poder finançar el material de la Conlloga (bruses, pantalons, faixes, cascs per als xiquets) i per a que els nouvinguts no tinguen una barrera econòmica a l’hora de formar part de la Muixeranga de Castelló.
L’acte de presentació va finalitzar cap a les 20:15 amb la sala plena de gom a gom, encara que abans la Muixeranga de Castelló va fer un parell de figures en la mateixa llibreria de Babel. Tant la figura de l’alcoianet com la del pilar de tres, van ser tot un èxit i van aplegar gent del públic perquè ajudaren i es sentiren part de la Conlloga. Aquesta gent que va ajudar de segur que acabarà formant part de la Muixeranga de Castelló.