L’eina móvil ofereix narració, geolocalització de rutes, vídeos, fotografies en alta resolució i en 360º i imatges històriques
Castellón Información
La regidoria de Turisme de l'Ajuntament d'Almassora prepara una app intel·ligent per a fomentar el turisme de naturalesa a través del paratge natural del Millars. Per a això, el consistori realitzarà una inversió de 18.125 euros al costat de la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana, amb el finançament repartit al 50% entre totes dues entitats. L'app comptarà amb un sistema de balises intel·ligents perquè l'usuari visca una experiència turística única per la senda del riu Millars, a través del producte ornitològic denominat ‘Birding Almassora’.
El Departament de Turisme busca amb aquesta aplicació aprofitar l'entorn natural del Millars per a la pràctica d'esport, gaudir de les llacunes i vistes de la fauna, l'execució de fotografies úniques i, des d'aquesta tardor, contemplar l'arribada de flamencs que confereixen a aquest enclavament un valor únic. Així, el consistori vol utilitzar aquesta circumstància i les inversions ja realitzades en l'albirament d'ocells per a fomentar també el turisme ornitològic.
D'aquesta manera, gràcies a l'ajuda de la Generalitat, els usuaris de l'app podran gaudir de l'experiència turística del Millars amb el producte ornitològic ‘Birding Almassora’. L'objectiu és millorar l'equipament per a la ruta ciclopeatonal, complementada amb l'observació d'ocells. Això contribueix a diversificar les opcions del Millars i a desestacionalitzar l'arribada de visitants al municipi. El servei promou també el desenvolupament sostenible i respectuós amb els recursos naturals.
Informació turística
Aquesta aplicació per a mòbils, que en el futur estarà en més idiomes, suposarà una guia senzilla per a accedir a informació turística, amb geolocalització tant en la ruta ciclopeatonal com en l'experiència d'albirament d'ocells. D'aquesta manera, el visitant consultarà els punts d'interés com: paisatge, flora i fauna, història, etnografia… i tot això amb narració en àudio, georeferenciada, acompanyada de vídeos, fotografies en alta resolució i en 360º, imatges històriques, infografies 3D, etc.
A més, els usuaris que enfoquen el mòbil cap a una zona com les llacunes, apareixeran en pantalla, superposada al paisatge real, infografies amb tota mena de detalls. Si el participant enfoca cap avant podrà veure els punts d'interés que li esperen i podrà personalitzar la seua ruta. La realitat augmentada per a dispositius ofereix nombroses possibilitats per a interactuar amb l'usuari. Finalment, la guia comptarà amb un joc interactiu i divertit perquè els més xicotets puguen participar en el descobriment d'ocells, fauna i flora.