Els Carmelites donen 3.000 metres quadrats annexos al col·legi Mare de Déu del Carme per a ressituar l’immoble derruït davant l’estadi de futbol. L’alcalde insisteix que el recinte passarà a ser part del patrimoni municipal i assegura que l’ús per part de l’ordre serà de .1.850 hores anuals i dins, cinc caps de setmana. Les obres de construcció del nou recinte a càrrec del Villarreal i amb cost zero per a l’Ajuntament començaran aviat i estaran valorades en al voltant d'un milió d’euros
Castellón Información/S.N.
Després de mesos de tràmits burocràtics amb l’Ordre i dins d'ella, acords amb propietaris i debats que van generar fins a una crisi dins de l’equip de govern, finalment aquest dilluns tindrà lloc la signatura de l’acord entre l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el pare David, dels pares carmelites, que dóna 3.000 metres quadrats annexos al col·legi Mare de Déu del Carme per a ressituar el derruït pavelló poliesportiu Campió Llorens. I és el dimecres Benlloch va firmar una resolució d’alcaldia perquè el projecte comence com més aviat millor, així que l'inici de les obres de construcció del nou recinte a càrrec del Villarreal CF, que elevarà a cinc la xifra de recintes esportius a la ciutat, és imminent, les quals estaran valorades en al voltant d'un milió d'euros i que s'espera que concloguen en aproximadament un any.
Detalls d’un projecte amb ‘polèmica’
“Després d'any i mig de tràmits i dificultats burocràtiques i registrals de la finca on se situarà, el dilluns podrem donar eixida a un acord històric per a la ciutat, amb la signatura oficial del conveni”, ha indicat Benlloc, a més de destacar que ha sigut un conveni absolutament legal i transparent.
D’aquesta manera, l’alcalde posa en valor que tots els informes tècnics d’Intervenció, Secretària, Esports i Urbanisme són favorables i l'expedient està complet. El recinte, que se suma a l’àmplia oferta de Vila-real i situa la ciutat com una de les quals més poliesportius té per habitant, estarà en un lloc “únic i privilegiat, davant de Fundació Flors, a la zona del Madrigal, al costat del carril bici i molt a prop del nostre paratge més emblemàtic”. L’espai, que comptarà amb evidents millores respecte a l’anterior, amb dues sales multifuncionals de 150 metres quadrats cadascuna i a més, substituir la funció de l’anterior pel que fa a la pràctica d’esport com el karate o activitats dirigides del SEM, donarà servei als 400 alumnes del col·legi Mare de Déu del Carme i també a nombrosos veïns de la zona.
Un dels punts que més polèmica ha creat ha sigut la condició que els estudiants del centre educatiu podran fer ús durant 1.850 hores anuals i dins d'aquest període tenen el dret de reservar-se cinc caps de setmana a l'any per a utilitzar-ho de forma exclusiva. El col·lectiu de Compromís va considerar un greuge comparatiu aquest punt quan es va presentar l’esborrany del projecte en novembre, ja que perjudicava els veïns que feien ús de l’anterior pavelló, i va reclamar un nou poliesportiu 100% municipal. Respecte a això, l’alcalde, tant en eixe moment com en l’actualitat ha defensat que “l’alumnat d’aquest centre escolar que és concertat però presta un servei públic en una zona en la qual només hi ha dos co·legis té tant de dret com la resta de la ciutadania a fer ús de les instal·lacions, i que menys, que durant la setmana, en horari lectiu, que són hores en les quals no hi ha activitat, puguen usar-lo. A més, tots coneixem l'enorme tasca d'aquests col·lectius, com l'associació Karit o JuCar que pertanyen a l’Ordre que organitzen nombrosos esdeveniments com la desfilada solidària o projectes de cooperació internacional, que ara podran disposar d'aquest espai per a qualsevol activitat que realitzen”, apunta.
Qüestió de seguretat
Benlloch ha destacat la gestió de l'equip de govern, “amb resultats excel·lents, fruit de la cooperació a tres bandes juntament amb el Villarreal CF i els Carmelites, que costarà zero euros a les arques municipals, però que beneficiarà a molts veïns”. El primer recorda que l'antic edifici es trobava davant l'Estadi de la Ceràmica, que en aquell moment encara s’anomenava El Madrigal, i en 2016 “es va eliminar perquè, a banda de presentar nombrosos problemes a causa de la seua antiguitat, ja que no tenia el parquet en condicions ni eixides d’emergència, també obstaculitzava en cas d'una evacuació dels 20.000 aficionats que acudeixen al camp de futbol i gràcies a un conveni amb el Villarreal CF, vam aconseguir una plaça diàfana que serveix per a esdeveniments de gran format com concerts multitudinaris com el de Loquillo amb 9.000 assistents o festivals d’arts escèniques, a un recinte més modern sense cap cost”, conclou.