Noticias Castellón
lunes, 25 de noviembre de 2024 | Última actualización: 23:18

El gabinet de Cooperació de Vila-real proposa noves eines d'integració juvenil a Bordeus

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 15 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información

La Regidoria de Cooperació, encapçalada per Álvaro Escorihuela, ha participat en una nova trobada dins del projecte europeu CASE 4I, destinat al disseny d'eines educatives d'integració social, que s'ha celebrat en la ciutat francesa de Bordeus, on s'han posat en pràctica algunes de les mesures elaborades juntament amb entitats socials de diferents països de la Unió Europea.

Es tracta de la darrera reunió física que es realitza abans de la clausura oficial, que tindrà lloc el pròxim mes de març a Vila-real, quan es presentaran les conclusions de tot el treball realitzat de forma conjunta al llarg de 24 mesos.

“Encara que seguirem treballant coordinats a distància, aquesta ha sigut l'última cita presencial de tot l'equip, en el qual hem combinat seminaris pràctics, on s'ha mostrat el resultat final dels productes creats al llarg d'aquest temps, a més de realitzar un repàs i de perfilar, juntament amb la resta de socis, l'estructura bàsica de l'última jornada, que serà a Vila-real i que servirà per a concloure el projecte”, explica l'edil.

D'aquesta manera, Escorihuela ha pogut conèixer de primera mà l'aplicació d'algunes de les activitats dissenyades a durant el programa a través de diverses sessions de treball al costat de joves de Zagreb (Croàcia) i Niça (França).

“És una de les diverses iniciatives realitzades des de l'inici del projecte, que va comptar fa un any amb un seminari en el qual també van participar joves de Roma que, juntament amb els de Bordeus i Vila-real formen part del CASE 4I”, assegura.

El pròxim mes de març, Vila-real serà seu de la cloenda del programa, una trobada internacional en la qual es presentaran les noves eines didàctiques i educatives creades durant el procés, que “podran ser aplicades de manera transversal en qualsevol situació i país”, a més de presentar les principals conclusions del projecte i d'oferir ponències sobre la integració social i professional dels joves a través d'activitats culturals socialment compromeses.

Escorihuela, que recorda que tant el projecte com les seues estades en altres ciutats europees per a participar en trobades puntuals han sigut finançats íntegrament amb fons europeus, ha destacat que “la participació de Vila-real al CASE 4I és molt important, ja que som els únics representants de l'Administració pública, mentre la resta de socis són associacions”.

El projecte europeu es va iniciar al març del 2015, compta amb un termini de dos anys i amb una inversió de 200.000 euros, dels quals l'Ajuntament ha rebut 35.000 per a l'intercanvi de bones pràctiques i la transferència d'experiències per a la integració.