Castellón Información
La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, ha convocat entre els alumnes dels centres educatius de les comarques de Castelló un concurs per a dissenyar el logotip oficial de '100 anys de la Valltorta'.
El termini d'inscripció romandrà obert fins al 30 de novembre i podran participar-hi els alumnes dels centres educatius d'ESO, Batxillerat, FP i les Escoles d'Art i Superior de Disseny de la província de Castelló.
Es tracta d'una iniciativa dins del projecte 100 Anys de Pintures Rupestres de la Valltorta, que programarà activitats de sensibilització i de divulgació del jaciment arqueològic, la primera troballa del qual va ser la Cova dels Cavalls per Albert Roda i Segarra.
En els treballs presentats ha de figurar com a text principal '100 anys de la Valltorta', com a text secundari 'Parc Cultural Valltorta Gassulla', i la imatge ha de ser figura o figures al·lusives a l'art rupestre en l'àmbit de la Valltorta.
Haurà de constar de quatre formats: color i blanc i negre, en fons bla i en fons negre amb la presència del logo de la UNESCO i de la Generalitat. El dibuix serà en DIN A4 Plus (24x32), utilitzant aquarel·la o qualsevol tècnica que es desitge, incloent-hi el disseny per ordinador.
El concurs està dotat amb un primer premi de 600 euros i dos accèssits de 200 euros. Els treballs seran lliurats per correu ordinari en la Direcció Territorial d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (Av. del Mar, núm. 23, de Castelló de la Plana) i també es podran portar directament, de dilluns a divendres, de 9.00 h a 15.00 h.
La riquesa patrimonial de les pintures rupestres del conjunt Valltorta-Gassulla és excepcional: més d'un centenar de mostres amb art rupestre, algunes conegudes internacionalment com ara Cova Remigia, Cavalls, Civil, Saltadora, Les Dogues, Cingle o Centelles; el conjunt històric d'Ares, sis monuments, un espai etnològic declarat d'interés cultural, dèsset béns de rellevància local, cinquanta jaciments arqueològics, i un enorme conjunt de béns etnològics entre els quals destaquen alguns dels millors exemples de l'arquitectura en pedra seca del territori valencià.