Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 15:43

El ciclo CulturArts de la Generalitat programa más de cien actividades en Castellón de cara a 2016

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 28 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información

CulturArts Castelló ha programat més d'un centenar d'activitats en les diferents seus de l'entitat per al primer trimestre de 2016. Es tracta d'una programació que abasta una gran varietat de gèneres i en la qual hi ha espectacles concebuts per a diferents tipus d'espectadors, tant pel que fa als gustos com pel que fa a les edats.

Així, al teatre Principal podrem veure "El arte de la danza", del prestigiós ballarí i coreògraf Víctor Ullate, el 9 de gener. L'humor estarà representat pels monòlegs de Santi Rodríguez (5 de febrer) i Millán Salcedo (11 de març), i dins l'apartat musical podrem escoltar Pep Gimeno "El Botifarra" (17 de febrer), els castellonencs Tom Bombadil (23 de febrer) i una representació del teatre musical, amb l'òpera "La Traviata", a càrrec de l'Orquestra Lírica de Castelló (12 i 14 de febrer), i amb la sarsuela "El Barberillo de Lavapiés", produïda per Amics de l'Òpera (5 de març).

També s'oferix l'abonament de teatre que inclou 4 obres: "Taxi", amb Josema Yuste, entre d'altres (23 de gener); "Atchúuss!!!", que compta amb protagonistes como Malena Alterio, Ernesto Alterio, el valencià Enric Benavent, Adriana Ozores i Fernando Tejero (7 de febrer); l'estrena estatal de "El pequeño Poni", amb María Adánez y Roberto Enriquez (20 de febrer), i el clàssic "Ars Amandi", d'Ovidi, protagonitzada per Chico García.

El Museu de Belles Arts oferirà l'exposició "Al Tall, 35 anys de música mediterrània des del País Valencià", sobre el grup més emblemàtic del moviment de la Nova Cançó. Altres exposicions que es podran visitar al Museu són: "Adona't, Associació de Dones Nacionalistes Terra", "Ceranimalia", i una mostra sobre les troballes que s'han recuperat durant els treballs de restauració del Castell Vell del turó de la Magdalena. Aquesta exposició estarà acompanyada d'una sèrie de conferències sobre la matèria.

A més, es mantindrà l'exposició "Memòries oblidades" fins al 24 de gener i, a partir de febrer i fins abril, acollirà una mostra que fa un recorregut per l'itinerari artístic de José Mingol Clausell, un dels pintors més rellevants del panorama artístic castellonenc de la segona meitat del segle passat. La peça del trimestre serà el dibuix "Mare de Déu amb el Xiquet", de José Camarón Bonanat (1731-1803), mentre que la peça invitada seran 90 objectes de la Fàbrica del Comte d'Aranda de l'Alcora.

Quant a l'Auditori, els dies 23 i 24 de gener actuarà Carlos Latre amb el seu espectacle "15 años no es nada". El 5 de febrer la proposta és fer el viatge musical de "The Magic of Santana", a través dels darrers 40 anys de la trajectòria del guitarrista, i dins el cicle "Gent d'Ací" es podrà escoltar el saxofonista Jorge Martorell junt a la pianista María Lorenzo el dia 6 de febrer.

El cicle d'abonament d'hivern comptarà amb 7 concerts: el de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló (4 de gener); "La Ritirata" (13 de gener); l'Orquestra de Ràdio Colònia (26 de gener); l'actuació de la mezzosoprano Marta Infante (11 de febrer); l'Orquestra Simfònica de Castelló (19 de febrer); un concert del pianista Alessio Bax (9 de març); i l'actuació del Prazak Quartet (16 de març). A més, l'Auditori acollirà el cicle "Diumenges a l'Auditori", amb la participació de bandes com ara la de Castelló o la Vall d'Uixó. El 12 de març, dins del cicle "Encants", se celebrarà el concert d'Eva Gómez.

Quant a l'Espai d'Art Contemporani de Castelló, dins el cicle "Espai Sonor", el 12 de febrer se celebrarà l'actuació de Tomoko Sauvage, i pel que fa a les exposicions previstes, fins el 10 de gener es podrà visitar la mostra "Ryoji Ikeda", mentre que del 29 de gener al 15 de maig estarà vigent l'exposició de Nástio Mosquito. L'obra de Nástio Mosquito combina text, performance, vídeo i instal·lacions d'una manera clarament original. A més, Ryoji Ikeda (1966, Japón) presenta una versió adaptada a la sala de l'EACC del seu famós projecte audiovisual, una proposta que explora el potencial de percepció de les múltiples substàncies invisibles de dades que impregnen el nostre món.