Noticias Castellón
viernes, 22 de noviembre de 2024 | Última actualización: 22:28

2.855 escolars vila-realencs de diversos nivells es formaran en seguretat viària fins al 10 de maig del 2018

Tiempo de Lectura: 3 minutos

Noticias Relacionadas

Es tracta de la 31a edició d’aquest curs que també incidirà en el paper dels progenitors com a model de conducta correcte

S.N./Castellón Información 

Quasi simultani al reconeixement de l’Escola de Formació de la Policia Local de Vila-real amb el Premi a la formació en seguretat vial per part Fundació Espanyola per a la Seguretat Viària, FESVIAL, davant més de 80 candidatures de tot l’Estat, aquest matí, la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, juntament amb l'inspector del cos, José Luis de Llago, ha presentat la 31a edició del Curs d’educació vial adreçat als escolars de diferents nivells i que enguany arribarà a 2.855 xiquets i xiquetes de diversos centres educatius amb sessions tant dins de l’aula com en l’exterior, en el parc infantil de trànsit. L’objectiu primordial d’aquesta campanya és mentalitzar al conjunt de la ciutadania de la importància de circular de manera adequada per la via pública per a evitar accidents o minimitzar el seu impacte.

policia local vila-realAquesta campanya es dirigeix a alumnat d’educació infantil de cinc anys, d’educació primària de 2n i 5é i de secundària de 2n i 3r de tots els col·legis i instituts vila-realencs. Amb els més menuts s’educaran aspectes relatius als vianants com caminar per la vorera i creuar la calçada i també com a viatger, on s’ensenyarà que s’ha d’estar correctament ubicat en el seient posterior i ha de pujar i baixar del vehicle per la porta situada en la vorera. Els de segon curs de primària es tractarà aspectes associats amb la importància i significat de les normes i senyals de circulació, també la normativa de convivència i la necessitat de complir per a possibilitar la correcta circulació per les vies i que són el camí per a crear hàbits de conducta relacionats amb el passatger.

L’alumnat de tercer de primària treballarà aspectes relatius a la circulació amb bicicleta com anar pel costat dret, senyalitzar les maniobres amb els braços i les mans, l’ús del casc o la preferència de pas als encreuaments. Tot açò ho posaran en pràctica en el parc infantil de trànsit. I amb el grup més major, els menors de segon i tercer d’ESO s’abordaran temes vinculats amb la circulació amb vehicles de motor -ciclomotors i kars-, als accidents, concretament les causes i com es pot minimitzar el seu impacte mitjançant el casc i el cinturó de seguretat, incidint en el que suposa a escala física, menta i legal, el consum d’alcohol i altres drogues i l’estudi de la llei de seguretat viària i el Codi Penal.

Silvia Gómez assegura que “quan parlem d'educació viària no solament ens referim a circular dins d'un vehicle de motor, ja que abans que conductors els nostres xiquets són vianants i han de saber com caminar pels carrers, com i per on creuar i tindre tanta precaució com els cotxes”, explica Gómez, qui destaca que “els adults també juguem un important paper en aquest aspecte, ja que hem de ser conscients que ho observen tot i moltes vegades ens recorden normes molt bàsiques”.

Per últim, la Policia Local també treballa amb els alumnes del Centre d'Educació Especial La Panderola, amb els qui se segueix el procés d'integració perquè adquirisquen el grau més alt d'autonomia possible com a vianants i conductors de bicicleta per les vies públiques.