Es desenvoluparan de l’11 al 13 de juliol, ‘Art. Religió i identitat’ en la Llotja del Cànem i ‘#FelicitatEnAcció’ en el Menador
Castellón Información
'Art. Religió i identitat. La fabricació visual de la pietas hispànica' és el títol del curs d'estiu que organitza la Universitat Jaume I de l'11 al 13 de juliol de 2018 en la Llotja del Cànem.
Sota la direcció dels professors Víctor Mínguez Cornelles i Pablo González Tornel, del departament d'Història, Geografia i Art, aquest curs pretén analitzar les diferents manifestacions religioses dels regnes hispànics amb l'objecte de desentranyar els llaços que van ser capaços de crear religió i comunitats, ja que en el món precontemporani la religió i la religiositat van ser l'element fonamental de la identitat col·lectiva d'una societat.
El curs, que té un fort component pràctic i participatiu, amb taules redones i visites a les restes materials de la religiositat històrica del Regne de València, està dirigit a estudiantat dels graus en Història, Història de l'Art, Història i Patrimoni, Turisme i Belles arts; estudiantat del màster en Història de l'Art i Història; estudiantat de l'Escola de Doctorat; professionals del patrimoni cultural i del turisme, i públic interessat en general.
Aquesta iniciativa de l'UJI compta amb la col·laboració de la Universitat de Santiago de Compostel·la, Universitat Autònoma de Madrid, i Universitat de València.
El Menador espai cultural acull de l'11 al 13 de juliol de 2108 el curs d'estiu de la Universitat Jaume I titulat '#FelicitatEnAcció' i que té com a objectiu conèixer les estratègies que faciliten la presa de consciència de quins aspectes incideixen en el benestar psicològic i la generació d'experiències positives, tant en l'àmbit laboral com en la vida en general.
Coordinat per Marisa Salanova, del Departament de Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia; Mercedes Ventura, del Departament d'Educació, i Jesús Pelluch, de l'Associació Positivat UJI; el curs s'emmarca en la recerca realitzada des de la disciplina científica de la psicologia positiva. En concret, es nodreix de la recerca duta a terme per investigadors nacionals i internacionals de gran rellevància, entre ells l'equip WANT Prevenció Psicosocial de la Universitat Jaume I. El programa inclou nombrosos tallers pràctics per a posar la felicitat en acció sobre la identificació i el desenvolupament de fortaleses personals com la gratitud i l'optimisme, gestionar la felicitat en el treball, millorar el propi benestar psicològic, practicar el mindfulness per la serenitat i conèixer eines de coaching per a viure i conviure millor.