El debat sobre l'estat del municipi posa sobre la taula els avanços en matèria de participació ciutadana, mobilitat i fiscalitat
Castellón Información
L'Ajuntament d'Almassora ha celebrat aquesta vesprada el ple de debat sobre l'estat del municipi, en el qual els grups polítics han fet balanç sobre la gestió de l'equip de govern de l'últim any i del conjunt de la legislatura. Els projectes respecte a infraestructures educatives recollits en el pla Edificant i la gestió dels 10 milions d'euros de fons europeus i municipals amb els quals està dotada l'estratègia EDUSI han definit les actuacions de l'executiu municipal dels últims mesos i marcaran també la línia a seguir en els pròxims anys.
Així mateix, “les polítiques socials i de millora de serveis a les persones majors i dependents són un marca de la manera de fer d'aquest equip de govern i han obert un camí d'ampliació de drets que hem de seguir”, ha assegurat la regidora de Serveis Socials, Diana Belliure durant la seua intervenció. L'edil també ha posat en valor els programes d'ocupació duts a terme pel consistori i que han donat treball a més de 80 persones des de principi de 2018 i ha format a altres 175.
Per part seua, l'edil d'Hisenda, Santiago Agustí, ha recordat que “hem ampliat un 34% el capítol d'inversions del pressupost municipal sense incrementar els impostos i després de reduir el deute de l'Ajuntament de 7,3 a 1,7 milions d'euros”. El regidor també ha incidit en les inversions que han quedat marcades per als pròxims anys, com els 13 milions d'euros en infraestructures esportives que estable el pla director elaborat per la Regidoria d'Esports en col·laboració amb clubs, ciutadania i experts.
De la mateixa manera, els representants de l'equip de govern han destacat el treball realitzat en matèria de mobilitat i seguretat viària, tant en l'aplicació de mesures per a reordenar el trànsit i reduir la velocitat com en l'ampliació de la xarxa de carrils bici. L'adequació de voreres per a fer-les més accessibles ha sigut una altra de les prioritats de la legislatura, com han coincidit a assenyalar els responsables municipals.
Quant a la participació ciutadana “hem impulsat uns pressupostos participatius que permeten conéixer les principals demandes en inversions dels veïns i hem ampliat el seu pes en la presa de decisions amb la integració de les entitats veïnals en la comissió de selecció de propostes”, ha subratllat la regidora Belliure, qui ha recordat la creació en aquest últim anys del reglament del consell d'associacions esportives o l'increment en els integrants de la Plataforma d'ONG.
Per a l'equip de govern la transparència ha sigut una dels pilars de la seua gestió i en aquest sentit s'han referit a la celebració d'aquest ple o a l'obertura d'un portal de transparència en la web municipal. Els regidors també han agraït el treball del personal tècnic i les aportacions de la resta de grups municipals al llarg de la legislatura.