El gran objectiu és donar importància a les polítiques encaminades a la mobilitat sostenible i a la reducció de les emissions de CO₂
Castellón Información
El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha anunciat hui l'activació d'un pla provincial que introdueix una xarxa de 20 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, com a eina per a fomentar el desenvolupament econòmic i social, a més de millorar la sostenibilitat urbana i la reducció d'emissions.
Aquesta xarxa s'estén per tota la província, ja que s'han seleccionat els municipis atesa la premissa d'instal·lar un nou punt de recàrrega a partir dels 20 km de distància. Entre els municipis seleccionats es troba Peníscola, Cabanes, Alcalà de Xivert, Morella, Benassal, Xilxes, Atzeneta, Catí, Vistabella, Vall de Almonacid, Llucena, Bejís, Sant Jordi, Suera, La Salzadella, Vallibona, Artana, Montán, Torrechiva i Sant Joan de Moró.
Per a la realització d'aquest projecte s'han subvencionat al voltant de 300.000 euros. En aquest sentit, els ajuntaments han comptat amb una partida mínima de 9.000 euros per a les obres d'adequació del terreny i coloració de punts de recàrrega "semiràpids". "Amb la subvenció en espècie dotem als municipis del punt de recàrrega pròpiament dit i amb l'economia sufraguem les despeses de les obres necessàries per a la seua instal·lació", ha assegurat Garcia.
En quant a l'elecció de municipis, els criteris de valoració utilitzats per a identificar els municipis beneficiaris han sigut: la població ( més valorat com més xicotet), ser municipi turístic, pertànyer a qualsevol de les rutes turístiques promocionades per la Diputació de Castelló (Ruta del Sabor, Ruta Templària, Castelló Arqueológic, etc.), tindre festes d'interès turístic, la seua oferta d'allotjament i restauració, i ser municipi amb parc natural en el seu terme municipal.
Per a poder conéixer els punts de recàrrega més propers, s'hi ha instal·lat en aquests un codi QR que dirigeix a la pàgina web, on es trobe un mapa i la ubicació dels altres 19 punts. A més, a més, també es pot consultar aquest mapa a la pàgina web de la Diputació de Castelló https://www.dipcas.es/va/vehicleelectric.html.
A més, a diferència de les recàrregues ràpides, que són més pròpies de les estacions de servei, ja que permeten carregar en pocs minuts, els punts de recàrrega semiràpida realitzen les càrregues en al voltant de dues hores, "temps que es pot emprar per a visitar el municipi, menjar en un restaurant, o fer unes compres, de manera que es dinamitze l'economia local", ha valorat el diputat de Sostenibilitat.
Per la seua part, el representant de Pavapark, l'empresa adjudicatària de la instal·lació dels punts, David Olmos, ha destacat "l'aposta per aquesta tecnologia tan innovadora i que siga la Diputació de Castelló la punta de llança d'aquesta tecnologia en l'àmbit nacional".