El president de la institució provincial anuncia que "en 2021, per segon any consecutiu, contribuirà amb 5,6 milions" per combatre els efectes de la Covid
Castellón Información
El president de la Diputació, José Martí, considera "una gran notícia" l'aprovació divendres passat per part del govern de la Generalitat Valenciana del projecte de llei que regularà el Fons de Cooperació Municipal dels Municipis i Entitats Locals Menors de la Comunitat Valenciana, al qual la institució provincial es va adherir per primera vegada en 2020 aportant 5,6 milions d'euros. En la seua opinió, l'inici de la tramitació del nou text legal "resulta molt oportú perquè amb ell queda garantit per sempre el traspàs d'uns fons que són especialment necessaris per a les poblacions amb menys recursos". Martí recorda que encara que aquest fons ve recollit en l'Estatut d'Autonomia, la participació en el mateix de les diputacions provincials era voluntària fins ara, "de fet, a la província de Castelló ha sigut la 'Nova Diputació', la 'Diputació del canvi', la que ha optat per corresponsabilitzar-se amb ell, a diferència del que succeïa en l'etapa anterior".
El president destaca que "en 2021, per segon any consecutiu, la Diputació de Castelló contribuirà amb 5,6 milions al Fons de Cooperació, doblegant la quantitat que aporta la Generalitat, la qual cosa significa que per aquesta via els ajuntaments de la província es tornaran a repartir 11,2 milions d'euros". Una forta injecció econòmica que contribuirà a la reactivació econòmica i a la recuperació de la província de Castelló. "Són uns recursos que amb la nova llei queden garantits per sempre perquè amb ella cap equip de govern de les diputacions valencianes podrà tornar-se a inhibir", ha matisat Josep Martí, qui ha continuat: "A partir d'ara no hi haurà ni marxa enrrere, ni volta al passat, governe qui governe".
Martí també ha fet referència al fet que "són recursos de naturalesa incondicionada i no finalista", que es regeixen pels principis d'objectivitat, transparència i equitat i doten de més autonomia als ajuntaments perquè "podran destinar-los al desenvolupament general de les seues competències, sense que existisca obligació d'associar-los a un objectiu o vinculació concrets".