La Diputació Provincial de Castelló promou la innovació i la transformació digital per a millorar la competitivitat i el desenvolupament de la província i "continuar avançant i generant noves oportunitats que creen riquesa en els 135 municipis de la nostra província".
Així ho ha expressat la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, qui ha assenyalat que "des de la institució provincial estem fent una aposta molt forta per fomentar l'ús de tecnologies avançades i la digitalització de servicis públics mitjançant la plataforma SmartVillages per a aconseguir que les oportunitats i la transformació digital arribe al conjunt de la província".
I fruit d'això és la jornada que la mateixa presidenta ha anunciat dirigida a empreses, institucions i desenvolupadors de la província amb l'objectiu de "posar a la disposició de tots ells una sèrie d'instruments, assessorament, activitats i ajudes que els faciliten els processos de digitalització". El Hackaton, que se celebrarà dijous que ve 27 de juny en el Palau Provincial de la Diputació, pretén "fomentar l'ús de les tecnologies com a eix transversal en tots els sectors de la societat castellonenca com un valor afegit a la seua competitivitat com a territori", ha explicat la dirigent provincial.
En este sentit, Marta Barrachina ha assegurat que "es tracta d'ajudar als castellonencs que treballen en qualsevol sector a millorar la seua productivitat i conéixer el procés de digitalització dels servicis públics provincials, les tecnologies emprades, així com la plataforma SmartVillages i els futurs desenvolupaments".
Quant al desenvolupament de la jornada, tal com ha destacat la presidenta província, "es planteja que siga divertida, creativa i tècnica, en la qual tots els participants proposaran idees amb les quals fabricaran prototips per a connectar en línia amb la plataforma provincial Castelló SmartVillages"
La plataforma SmartVillages té com a usuari directe els gestors i responsables municipals per a la gestió dels servicis dels municipis, la qual cosa és percebut pels ciutadans en incrementar la seua qualitat, eficiència i manteniment.
Així doncs, la jornada comptarà amb sessions dirigides a municipis per a destacar el model Castelló SmartVillages, amb la finalitat de "impulsar la col·laboració entre institucions i empreses" i crear un espai perquè alcaldes, tècnics municipals, empreses tecnològiques, i centres d'investigació col·laboren i compartisquen experiències. "L'impuls als processos d'innovació i digitalització resulten crucials perquè les nostres empreses i institucions siguen més competitives", ha ressaltat la presidenta de la Diputació.
A més, es desenvoluparan activitats i tallers pràctics per a promoure bones pràctiques en la gestió dels servicis públics i fomentar la participació ciutadana i empresarial.
Al principi de la jornada, els participants proposaran un repte, en este cas relacionat amb els servicis públics com ara arreplegada de fems, enllumenats, etc., per a després debatre la idea en grup fins a centrar el prototip/producte a fabricar. Finalment, construiran maquetes del possible producte i les connectaran amb la plataforma provincial mitjançant electrònica/programari. Per a realitzar esta activitat, es proporcionarà la formació suficient per a aconseguir-ho.
"El resultat final haurà de proposar solucions o millores a problemes reals dels municipis de la província i requerix creativitat, electrònica i programació, però sobretot debat d'idees", ha indicat la presidenta provincial, qui ha posat en valor esta jornada i ha assegurat que "conjuminarem talent i territori per a generar sinergia i fer de Castelló una terra millor secundant-se en la tecnologia i la innovació". "Una jornada amb la qual continuar avançant junts, cap a una província més competitiva i millor", ha conclòs la presidenta Marta Barrachina.