Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 15:15

Diputació organitzarà tallers sobre la cultura de l'aigua las centres escolars de la mà de Facsa

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 33 segundos

Noticias Relacionadas

La Diputació Provincial de Castelló i Facsa, com a part del seu compromís amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient, s'unixen en la campanya anual de divulgació centrada en el Cicle Integral de l'Aigua.

Esta iniciativa, que ha estat en marxa des de 2004, té com a objectiu principal informar i conscienciar a la comunitat sobre la importància de la cura i la gestió responsable del recurs hídric.

Així doncs, en el marc d'esta campanya, Facsa, com a part de la seua aposta per reforçar la cultura de l'aigua des de les aules, durà a terme en col·laboració amb la Diputació de Castelló i la comunitat educativa, 'El Curs de l'Aigua' en col·legis situats en poblacions amb menys de 5.000 habitants.

El diputat de Cicle Integral de l'Aigua, Iván Sánchez, ha manifestat que "és fonamental educar als més xicotets en l'ús raonable de l'aigua perquè aprenguen a respectar el medi ambient", per la qual cosa ha insistit en la importància d'esta campanya per a "sensibilitzar als escolars sobre l'estalvi de l'aigua i la necessitat de dur a terme un consum responsable".

El Curs de l'Aigua és un programa perquè els més joves aprenguen de manera divertida tot sobre el cicle integral de l'aigua. "Mitjançant el programa s'inculca la importància de l'aigua com a recurs limitat i vital, així com uns hàbits de consum respectuosos", ha explicat el diputat.

Així doncs, esta innovadora iniciativa, reforça la conscienciació des d'una primerenca edat a través de vídeos, material interactiu en tauletes i experiments pràctics. Està dirigida a l'alumnat de Primària de més de 20 col·legis castellonencs situats en les zones nord, centre i sud de la província.

A més, per a arribar a l'alumnat de Secundària, es desplegarà el projecte didàctic #ConéctateAlAgua, una experiència immersiva de realitat virtual on es pot recórrer el camí que seguix l'aigua al llarg de tot el seu cicle natural i urbà.

En este sentit, Iván Sánchez ha destacat que "col·laborar estretament amb la comunitat educativa ens permet arribar de manera efectiva als joves, els qui seran els agents de canvi del futur en la protecció del nostre medi ambient".

"L'objectiu és enfortir els vincles del respecte al medi ambient en els escolars de la província, sensibilitzar a tots ells amb els actuals problemes ambientals i crear consciència en la necessitat de la seua implicació per a solucionar-los amb la finalitat de millorar la qualitat de vida en els 135 municipis de la nostra terra", ha destacat el diputat provincial.

Cal ressaltar que esta iniciativa, a més de promocionar la cultura de l'aigua, respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 12 i 13 de l'agenda 2030, que aborden dos aspectes fonamentals com la importància de proporcionar a les persones els coneixements necessaris per a promoure el desenvolupament sostenible i l'enfortiment de l'educació, la sensibilització i les capacitats humanes en relació amb la reducció de l'impacte del canvi climàtic.