La cita, que tindrà lloc diumenge que ve 16 de juny, s'iniciarà a les 10:30 hores en un punt clau del litoral valencià, "La Gola" de Platges del municipi
Coincidint amb el Dia Mundial del Medi ambient, i seguint les accions per a la posada en valor i cura del paisatge, "Assoc. Platges de Nules" i "Assoc. Veïns de la Platja de Nules" organitzen una jornada sumant-se al programa europeu de voluntariat ambiental "Ocean Initiatives" promogut per Surfrider Foundation Europe amb focus en la importància d'identificar l'origen dels residus i així incidir en la presa d'accions.
La cita, que tindrà lloc diumenge que ve 16 de juny, s'iniciarà a les 10:30h en un punt clau del litoral valencià, "La Gola" de Platges de Nules, on conflueixen dos espais protegits per Xarxa Natura 2000 com a àrees de conservació per a la supervivència dels diferents hàbitats europeus.
Es convida a registrar-se en l'activitat a través de l'enllaç https://bit.ly/ocean_nules per a tenir accés a l'APP amb la qual registrar els residus, bosses, guants i material didàctic.
CUIDAR L'ESPAI PROTEGIT XARXA NATURA 2000
El pont de "La Gola" dels Platges de Nules com a punt d'unió de la zona marítima i terrestre protegida a nivell europeu en el marc de la Xarxa Natura 2000 recull l'aigua del "canal", patrimoni hidràulic de la "Marjal de Nules" (ZEC) en la qual s'inclou el Paratge Natural Municipal de “L'Estany”. Aigües que flueixen per a unir-se amb els "Alguers de Borriana-Nules-Moncofa" (LIC) situats en el fons marí a escassa distància de la històrica façana litoral.
El primer pas per a la cura del Mediterrani comença amb els hàbits diaris de persones, i institucions i empreses compromeses amb el seu territori.
REMUNTAR FINS A L'ORIGEN DEL PROBLEMA
D'on procedeixen els residus? Quins residus trobem i per què?. Burilles, envasos, tovalloletes,... els objectius de l'acció són, visibilitzar la presència de residus, conscienciar sobre quins són els tipus de deixalles antròpiques més freqüents i com es poden reduir, reflexionar sobre els nostres hàbits de consum i alhora, contribuir a una millora efectiva i tangible en el medi natural.
El registre en l'activitat donarà accés a l'APP i fitxes didàctiques de balanç amb les quals documentar i informar dels residus recollits durant la neteja. Les dades que aporten els voluntaris contribueixen a l'estudi iniciat des de Surfrider Foundation Europe. Una quantificació que resulta de gran importància i que al seu torn permetrà a l'organització "Assoc. Platges de Nules" i "Assoc. Veïns de la Platja de Nules" analitzar i donar visibilitat a les dades recollides proposant solucions sostenibles que permetin un canvi real.
L'acció compte compta amb la col·laboració del Ajuntament de Nules i Castelló Sud, Societat d'Amics de la Serra Espadá, Recicla L'Escola Ceip Lope de Vega, Abraça'm Lactància i Criança i Waikiki Sports de Mar.