Noticias Castellón
miércoles, 18 de diciembre de 2024 | Última actualización: 23:01

Educació establix el 5 de març per a consultar les famílies sobre la modificació de la jornada escolar

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 47 segundos

Noticias Relacionadas

Els centres poden presentar fins al 24 de gener de 2025 els seus projectes sobre jornada escolar per al pròxim curs davant la Direcció General d’Ordenació Educativa i Política Lingüística

Per a iniciar este procediment de modificació de la jornada escolar, els centres públics necessiten tindre l’aprovació d’una majoria qualificada de 2/3 del claustre i del consell escolar

La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació ha fixat el dia 5 de març com a data per a consultar les famílies sobre la modificació de la jornada escolar per al curs 2025-2026 en els centres educatius de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, en el cas que eixe dia siga festiu en alguna localitat, la Direcció General d’Ordenació Educativa i Política Lingüística ha previst que la consulta es faça el dia lectiu immediatament següent a esta data, per a la qual cosa autoritzarà els diferents tràmits en una data alternativa.

Així consta en la resolució de la Direcció General d’Ordenació Educativa i Política Lingüística, que regula les instruccions sobre el procediment de sol·licitud i autorització de modificació de la jornada escolar en els centres sostinguts amb fons públics de segon cicle d’Educació Infantil i d’Educació Primària del sistema educatiu valencià, publicada este dimarts en el DOGV.

Per a iniciar este procediment de modificació de la jornada escolar, els centres públics necessiten tindre l’aprovació d’una majoria qualificada de 2/3 del claustre i del consell escolar. En el cas dels centres privats concertats, serà la titularitat del centre qui s’encarregue d’iniciar el procés, que en cap cas podrà ser abans del 31 de desembre de 2024.

Una vegada els centres disposen d’eixa majoria qualificada per a iniciar el procediment, han de convocar una reunió informativa per a les famílies en els 10 dies naturals següents per a explicar les característiques del nou horari proposat, amb els períodes lectius i de descans de l’alumnat detallats, així com la descripció i el caràcter de les activitats extraescolars, del menjador i transport escolar.

Així mateix, els centres hauran de presentar els seus projectes de jornada escolar a la Direcció General d’Ordenació Educativa fins al 24 de gener de 2025. Esta direcció emetrà un informe sobre el compliment de les condicions per a modificar la jornada, i, en el cas que siga favorable, els centres podran convocar les famílies el dia 5 de març de 2025 perquè decidisquen sobre el projecte de jornada escolar presentat pel centre.

D’altra banda, els centres docents que hagen patit danys a conseqüència de la riuada, així com els centres docents acollidors o receptors d’alumnat procedent de municipis afectats que inicien el procediment de modificació de la jornada escolar, hauran de comunicar esta circumstància a la Direcció General d’Ordenació Educativa i Política Lingüística en el seu escrit de sol·licitud.

Este òrgan directiu adoptarà les mesures per a assegurar que el procediment es desenrotlle amb totes les garanties, tenint en compte les situacions i necessitats particulars dels centres.

Projectes de jornada contínua

Cada centre podrà incorporar en el seu projecte de jornada contínua activitats extraescolars amb cost econòmic per a l’alumnat (amb cost màxim de 30 euros mensuals com a màxim per alumne/a i activitat), si així ho aprova el consell escolar del centre.

En este sentit, per a garantir que cap alumne quede exclòs per motius econòmics de les activitats extraescolars, l’alumnat que siga beneficiari amb caràcter assistencial de les ajudes de menjador escolar en els centres públics podrà realitzar fins a un màxim de dos activitats de les oferides pel centre, que tinguen cost econòmic, de manera totalment gratuïta.

Entre altres aspectes, l’horari setmanal del professorat, en els centres públics que desenrotllen un model de jornada contínua, ha d’incloure com a mínim una vesprada de dos hores de les hores de dedicació en el centre, comú per a tot el professorat per a garantir les tasques de coordinació.

La direcció del centre ha de garantir l’obertura de les instal·lacions escolars, mentres s’efectuen les activitats extraescolars si són en període de vesprada, amb la presència, almenys, d’un membre del professorat i d’un membre de l’equip directiu, o en qui delegue, en el cas que no puga estar present si l’activitat es fa dins de la jornada escolar.