El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme ha exposat el pla que té com a objectiu principal completar la formació en en llengües estrangeres del professorat valencià en centres educatius dels Estats Units d'Amèrica, Canadà i Regne Unit dins del Pla Integral d'Aprenentatge de Llengües per al Professorat. Rubén Trenzano ha destacat que està "ben segur que la informació proporcionada engrescarà al professorat a fer un pas endavant en la consolidació del domini d'aquesta llengua estrangera
Castellón Información
La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport posa en marxa la difusió del programa del Ministeri d'Educació de Professors visitants a centres educatius dels Estats Units d'Amèrica, Canadà i Regne Unit dins del Pla Integral d'Aprenentatge de Llengües per al Professorat (PIALP).
El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha presentat aquest programa davant de més de 400 docents valencians que s'han interessat per informar-se sobre el programa de professors visitants.
La presentació del programa per part d'Educació té la intenció de promoure entre el professorat la participació en aquesta proposta , fent que els docents valencians tinguen una presencia activa en els programes internacionals dirigits a docents, com ja passa al programa Erasmus +.
És una jornada novedosa, ja que és la primera vegada que se celebra. Trenzano ha destacat que està "ben segur que la informació proporcionada engrescarà al professorat a fer un pas endavant en la consolidació del domini de l'anglés. A més, afavorirà poder aprofundir en el coneixement de la realitat social, cultural, lingüística i educativa dels països del programa".
El programa té com a objectiu principal completar l'ensenyament en llengües estrangeres per a fomentar el plurilingüisme i donar prioritat a la competència en llengües amb què no hi ha un contacte habitual en el dia a dia de la nostra societat.
Durant l'estada es desenvolupa l'activitat docent en el país d'acollida impartint classes de llengua estrangera. D'aquesta manera es dóna suport a la qualitat dels sistemes educatius d'acollida alhora que complementa la formació dels docents valencians que hi participen.
Aquest programa està en consonància amb el compromís d'Educació amb la formació del professorat. Rubén Trenzano ha afegit que "la formació contínua és un dret i un deure del professorat i és responsabilitat de l'Administració educativa garantir una oferta formativa institucional que afavorisca l'accés a tot el professorat".
Mitjançant el Pla Integral d'Aprenentatge de Llengües per al Professorat ja s'han posat en marxa altres accions com les estades formatives al Regne Unit aquest estiu o els cursos d'anglés i valencià per a professorat en les escoles oficials