Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 19:57

Educació engega el programa 'Connectats' per promoure el talent de l'alumnat valencià

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

La iniciativa naix amb tres eixos d'actuació per tal d'afavorir la detecció de les altes capacitats de l'alumnat i la seua resposta inclusiva

Castellón Información

La Conselleria d'Educació, coincidint amb el Dia Internacional de les Altes Capacitats, ha donat a conéixer la posada en marxa del programa 'Connectats' per a promoure el desenvolupament del talent de tot l'alumnat.

'Connectats' naix amb tres eixos d'actuació per tal d'afavorir la detecció de les altes capacitats de l'alumnat i la seua resposta inclusiva. El primer d'ells està centrat en l'impuls i la difusió de projectes i bones pràctiques als centres. El segon passa per l'acompanyament pedagògic als centres, resolent els seus dubtes i facilitant-los estratègies i recursos. Mentre que el tercer pilar és la formació del professorat.

"La resposta inclusiva a les altes capacitats es basa en l'enriquiment i la diferenciació curricular, oferint una atenció a tot l'alumnat dins de l'aula adaptada als diferents ritmes d'aprenentatge de cada xiquet i xiqueta, els seus interessos i capacitats", ha explicat la directora general d'Inclusió Educativa, Raquel Andrés.

'Connectats' ha arrancat amb un pilotatge configurat per una xarxa de sis centres educatius d'Infantil, Primària i Secundària, com l'impuls d'eines per a donar una resposta inclusiva a l'alumnat amb altes capacitats intel·lectuals.

El projecte s'està desplegant mitjançant el nou model d'orientació implementat aquest curs. Està coordinat per la Unitat Especialitzada d'Orientació (UEO) de Xàtiva, referent en altes capacitats, i compta amb la col·laboració dels CEFIRE, la Universitat de València, les associacions d'altes capacitats del nostre territori i els 6 centres educatius on s'ha establit l'experiència pilot.

Raquel Andrés detalla que "les altes capacitats són una realitat complexa i desconeguda per a la majoria dels membres de la comunitat educativa, i per això amb aquest nou model volem que l'alumnat d'aquestes característiques reba l'atenció que requereix. Des del departament del conseller Marzà donem resposta a aquesta demanda i augmentem la visibilitat d'aquest col·lectiu, sensibilitzant els centres educatius i impulsant eines per a la resposta educativa inclusiva".

Banc de recursos interactius

L'essència de 'Connectats' és crear una xarxa de centres per a unificar models d'identificació i itineraris pedagògics, partint de les fortaleses de cada participant, suprimint barreres i oferint un banc de recursos interactiu i accessible.

Tota la informació del programa i els vídeos explicatius estan disponibles en el web de la Conselleria (https://ceice.gva.es/va/web/inclusioeducativa/inici).