Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 19:57

El Festival de Música Antiga i Barroca encara una intensa setmana a Peníscola

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 22 segundos

Noticias Relacionadas

L’edició número 27 del festival té lloc del 27 de juliol al 7 d’agost, al castell del Papa Luna i el Palau de Congressos de Peníscola

L’Institut Valencià de Cultura continua la programació del 27é Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola i encara una intensa setmana amb quatre concerts i el tradicional espectacle piromusical.

El 2 d’agost, la formació de Castelló Il Dolce Incontro actuarà al Palau de Congressos amb entrada lliure amb el programa ‘Seguidillas. Música escènica de José de Nebra’. Il Dolce Incontro és un projecte dut a terme per Victor Yusà, Anna Pitarch i Francesca Sales, amb l’objectiu d’interpretar i recuperar el repertori dels segles XVII i XVIII amb un grup format per músics professionals especialitzats en música històrica interpretada amb instruments d’època.

El mateix dia, a mitjanit, tindrà lloc el tradicional espectacle piromusical a la platja del Nord, a càrrec de Pirotècnia Tomás, de Benicarló, que enguany parteix d’‘El Messies’, de Georg Friedrich Händel.

El 3 d’agost, Martos & Márquez (Múrcia) portaran a Peníscola ‘El violín real. Las sonatas de José Herrando’, al violí i al clavecí. És un programa que conté la integral de les sonates que es conserven per a violí i baix continu de l’autor valencià José Herrando. El violinista i compositor José Herrando (1720 o 1721-1763) va nàixer a València i va destacar en el panorama musical espanyol pel seu lloc com a primer violinista al monestir de l’Encarnació de Madrid. Va realitzar el primer tractat per a violí del nostre país amb una gran repercussió.

La segona proposta internacional de la programació d’enguany vindrà el 4 d’agost amb el contratenor anglés Alex Potter, acompanyat per clavicèmbal i viola de gamba, amb l’espectacle ‘Orpheus Britannicus & Friends’, un programa amb música de Purcell i contemporanis menys coneguts com ara John Blow, Pelham Humfrey i Matthew Locke. Aquesta música ens porta a través d’una àmplia gamma d’emocions, que inclouen alegria, pietat, tristesa i, per descomptat, alguns exemples meravellosos del famós ‘humor britànic’.

La programació d’aquesta 27a edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola té lloc de 27 de juliol al 7 d’agost. Combina propostes de proximitat amb grans noms internacionals i torna a incorporar un espectacle familiar, que en aquesta ocasió és una visita guiada i un concert participatiu a càrrec de l’Ensemble Alfonsí: ‘Instruments i sons per a trobar i dansar’, que tindrà lloc cada dia del festival a les 20.30 hores a la Casa de l’Aigua

Des del 28 de juliol fins al 7 d’agost també es podrà visitar a la Casa de l’Aigua de Peníscola l’exposició ‘Instruments musicals del Rei Savi’, comissariada per Mara Aranda i Jota Martínez, propietaris de les peces exposades.

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de Castelló, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola.

Cal destacar que el cartell de la 27a edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola ha estat realitzat per l’estudi gràfic Juárez & Casanova, de Castelló.

Les entrades dels onze grans concerts es poden adquirir de manera anticipada en IVC. A partir del 25 de juliol, la venda d’entrades estarà disponible a la Casa de l’Aigua (plaça Santa Maria) de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i els dies de concert al castell, de 21 a 22.30 h. Tots els concerts de pagament tenen un preu individual de 12 euros, però es poden adquirir abonaments per als onze concerts a 100 euros i per a cinc concerts, a 50 euros.

Les invitacions per als espectacles familiars i les projeccions de cinema es repartiran gratuïtament el mateix dia dels espectacles des d’una hora abans, als espais on tindran lloc els espectacles.