Es tracta de dues mostres fotogràfiques programades en principi per als mesos de maig i juny, però que van tindre que ser suspeses per l'estat d'alarma
Castellón Información
Després d'uns mesos d'excepcionalitat, el Museu de Ceràmica de l'Alcora retorna a poc a poc a la seua activitat habitual. Recordem que al juny va obrir al públic en horari restringit, al juliol va recuperar el seu horari habitual, i ara, per a finals d'aquest mes, anuncia la inauguració de dues noves exposicions temporals.
Es tracta de dues mostres fotogràfiques programades en principi per als mesos de maig i juny, però que van tindre de ser suspeses per l'estat d'alarma. Recullen treballs realitzats per alumnes de diferents centres escolars que participen en els projectes d'innovació educativa organitzats entorn de la socialització i posada en valor de la Real Fàbrica del Comte d'Aranda.
D'una banda, l'exposició “Una mirada al passat, una comarca unida i viva”, en la qual participen treballs de l'alumnat dels CEIPs de Costur, Figueroles i Llucena. Sota la direcció artística de la fotògrafa Marta Mor, els escolars han reunit una sèrie de fotografies antigues de les seues localitats i les han recreades en els mateixos escenaris i amb la mateixa escenografia amb què va ser presa la instantània original. El treball dels alumnes dóna peu a reflexionar sobre el passat i el present de la comarca de l'Alcalatén, la seua evolució econòmica, social, urbana i paisatgística.
La segona exposició és “Visions 3: la Reial Fàbrica i la vegetació”. Com indica el títol, és la tercera edició d'un taller d'iniciació a la fotografia, també dirigit per Marta Mor, en la qual han participat els alumnes de 5é i 6é de Primària del CEIP Grangel Mascarós de l'Alcora. Si en les dues primeres edicions les fotografies van tindre com objectiu el patrimoni industrial local, i especialment en la Real Fàbrica, en aquesta ocasió s'han centrat en les espècies vegetals relacionades amb el procés ceràmic: plantes, arbustos i arbres que van servir com a combustible en els forns moruns (la “malea”) o per a la fabricació d'algunes eines tradicionals.
Les exposicions s'inauguraran el 29 de juliol de 2020, però per motius de limitacions d'aforament, només podran assistir 30 convidats. Entre el 30 de juliol i el 20 de setembre estaran obertes al públic, en l'horari habitual del Museu i amb les mateixes restriccions d'aforament que marca la normativa vigent. Recordem que és obligatori l'ús de màscara en totes les instal·lacions del Museu, així com de gel hidro-alcohòlic abans i després de la visita.