Esta iniciativa té com a objectiu crear un espai de diàleg i bones pràctiques per a promocionar la igualtat en els centres
El 3 i 4 de juliol, l'Ajuntament d'Almassora acollirà el seu primer Fòrum per la Coeducació a la sala de formació municipal. Aquesta iniciativa forma part del treball de la comissió de coordinació en igualtat amb els centres educatius, establerta el passat octubre, amb l'objectiu de fomentar el diàleg entre la comunitat educativa per intercanviar necessitats i experiències positives en matèria d'igualtat.
Dins d'esta línia de col·laboració, des de la Unitat d'Igualtat, que depén de la Regidoria de Benestar Social, que dirigeix Eugenia Martinavarro, i la Regidoria d'Educació, que lidera Vicente Blay Casino, s'ha llançat l'I Fòrum per la Coeducació d'Almassora, un format que busca afavorir el debat, la formació i la creació de sinergies per a incorporar la igualtat a la pràctica socioeducativa.
Més de 70 participants
Així doncs, el contingut d'esta formació, així com les dates en les quals es realitza, s'han acordat amb la comunitat educativa del municipi a través d'una enquesta que es va llançar el mes de març. També s'ha certificat a través del Cefire de Castelló per a facilitar la participació del professorat. Aquesta activitat està oberta a altres professionals de l'àmbit socioeducatiu i de la ciutadania en general. Actualment, hi ha inscrits més de 70 participants.
El programa consta de tres tallers durant la primera jornada, és a dir, el 3 de juliol, i de dos tallers i una sessió conjunta el segon dia, el 4 de juliol.
Primer taller
Després de la presentació arribarà el taller Aprendre amb referents femenins, a càrrec d'Ana López-Navajas, en el qual es donarà a conéixer el projecteWomen’s Legacyque busca recuperar les contribucions culturals de les dones i incloure-les en el lloc que els correspon en els materials educatius.
Segon taller
El segon taller, sota el títol Patis coeducadors, naturals i segurs, estarà impartit per Sandra Molines Borrás, Vicent Ordaz Hidalgo i Juan Fernando Lancero Pavía. S'abordarà l'impacte de la distribució dels patis educatius sobre els xiquets i les xiquetes com a espai privilegiat per a la socialització.
Tercer taller
El tercer dels tallers, denominat WordWeavers, tractarà les perspectives de gènere en l'ensenyament d'idiomes a través de la literatura. Serà a càrrec d'Aida López Milà
Segona i última jornada
La jornada del dijous 4 de juliol arrancarà, a les 09.00 hores, amb un taller sobre educació sexual a les aules impartit per Carme Ivars Ronda i Teresa de Cruz Jordà.
A continuació, Ana Gracia Enebral analitzarà l'elecció i lectura crítica de continguts audiovisuals. Finalment, s'abordaran experiències per a coeducar amb la participació de diversos centres educatius.