L'UJI ha acollit el lliurament d'aquests guardons davant una àmplia representació del teixit empresarial de la província
Castellón Información
Unir solidaritat i ergonomia és possible. També reforçar l'educació mediambiental dels escolars mentre mengen. Fins i tot aconseguir un ús més racional de l'aigua a la província. Tres projectes en marxa i amb resultats tangibles l'impacte dels quals ha volgut ressaltar la Mesa de Responsabilitat Social de Castelló durant la segona edició dels seus Premis de Bones Pràctiques. Porten la signatura d'Ecopostural, Intur Restauración Colectiva i FACSA, les empreses guardonades avui pel seu compromís durant un any marcat per la pandèmia.
L'UJI ha acollit el lliurament d'aquests guardons davant una àmplia representació del teixit empresarial de la província. El jurat ha valorat el compromís social, mediambiental i econòmic que evidencien, així com el grau d'integració dels criteris de sostenibilitat d'acord amb els principis de la RSC durant dos anys consecutius —amb resultats mesurables— i la integració dels Objectius de Desenvolupament Sostenible fixats per l'Agenda 2030 de Nacions Unides. Les candidatures estan agrupades en tres categories, en funció de les dimensions de l'empresa.
En l'apartat de microempresa s'ha reconegut el projecte desenvolupat per Ecopostural —dedicada a la fabricació de material de fisioteràpia, cadires ergonòmiques i accessoris— que ha donat lliteres a diferents entitats socials locals. INTURCRECE ha convençut el jurat entre les iniciatives plantejades per les pimes, una proposta d'educació ambiental en els menjadors escolars impulsada per Intur Restauración Colectiva. I entre les grans empreses, FACSA ha rebut aquest reconeixement gràcies al seu projecte didàctic i de sensibilització mediambiental de la cultura de l'aigua per a racionalitzar el seu ús. Els guanyadors de la primera edició —Supernaranjas, Voramar i Grupo La Plana— han entregat els premis als qui assumeixen el seu relleu enguany.
La Mesa de Responsabilitat Social de Castelló agrupa mig centenar d'empreses de la província i nou entitats socials. Es va constituir en 2008 amb l'objectiu de «ser un motor per a la transformació de la societat». Una vegada al mes, els seus membres es reuneixen per a promoure l'intercanvi de bones pràctiques i experiències, la realització de projectes de desenvolupament social i la promoció, difusió i conscienciació de la responsabilitat social entre el teixit empresarial de la província. En els últims anys ha obert un nou eix d'actuació encaminat a la formació dels més joves. Secretariado Gitano i Eurofins/IPROMA han explicat la seua experiència com a membres de la Mesa durant l'acte previ al lliurament dels premis.
El jurat d'aquest premi anual és extern i està format per representants de l'Ajuntament de Castelló, la Cambra de Comerç, la Diputació i l'UJI. Cap membre de la Mesa hi pot participar, a fi de garantir la màxima neutralitat en la decisió final.