Noticias Castellón
viernes, 22 de noviembre de 2024 | Última actualización: 22:28

Un equip de 20 persones per a la III Llançadora d'Ocupació de Castelló

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 35 segundos

Noticias Relacionadas

Durant els cinc pròxims mesos, es reuniran diversos dies a la setmana i amb l'orientació d'un tècnic especialitzat

La III Llançadora d'Ocupació de Castelló està integrada per un equip de 20 persones aturades (14 dones i 6 homes), amb edats compreses entre els 18 i els 52 anys, i diversos perfils formatius: ESO, Formació Professional, Batxiller i estudis universitaris. Hi ha qui busca el seu primer treball i qui busca una nova oportunitat laboral després d'anys d'experiència en diferents sectors, com a comunicació, ceràmica, hostaleria, construcció o disseny, entre uns altres.

La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha destacat l'èxit de les dues edicions anteriors "en un programa que aporta eines noves per a afrontar una cerca d'ocupació activa". La llançadora, ha afegit l'edil Patricia Puerta, es converteix a més en un espai col·laboratiu que ajuda a identificar i potenciar les capacitats individuals de cadascuna de les persones participants. Finalment, ha agraït la col·laboració del Servof en aquesta tercera llançadora d'ocupació.

Cultura col·laborativa

Marta Morera és la tècnica que ha realitzat el procés de selecció i l'encarregada de gestionar la llançadora durant els pròxims cinc mesos. Explica que és un grup heterogeni, amb experiències molt variades, la labor de les quals ara és convertir-se en un equip i compartir un mateix objectiu: ajudar-se mútuament per a millorar les seues habilitats professionals, emprendre una cerca de treball més seriosa, professional, proactiva i coordinada, per a comptar amb noves oportunitats laborals.

Llançadora Ocupació Castelló"Arriben amb moltes expectatives a aprendre i conèixer una nova cerca activa d'ocupació recolzada pels companys d'equip, molt motivats per ajudar-se i treballar conjuntament i adquirir noves formes de treball cap a la cerca d'ocupació. Volen millorar les seues competències i que els ajude açò a tenir millor ocupabilitat, conèixer-se millor, aprendre noves estratègies i metodologies; així com entrenar i millorar habilitats comunicatives per a fer front a una possible entrevista de treball, millorar la seua seguretat en si mateixos i el seu acte-coneixement per a elaborar un perfil professional que els facen més ocupables", especifica Morera.

Què faran en la Llançadora?

A partir d'ara i durant els pròxims cinc mesos, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits gratuïtament pel Servof a Castelló. Duran a terme diverses activitats: tallers d'intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d'ocupació 2.0; entrenament d'entrevistes de treball; elaboració de mapes d'ocupabilitat, visites a empreses i trobades amb responsables de Recursos Humans amb l'objectiu d'aconseguir la plena inserció dels vint participants.

Metodologia que funciona

"Tenim evidència que la metodologia desenvolupada per Fundació Santa María la Real funciona. Una persona que entra a una llançadora ix molt diferent, amb un creixement personal i professional, i coneixement noves tècniques, que li aporten major seguretat i confiança. Els resultats tant quantitatius com a qualitatius ens motiven a seguir apostant per aquest projecte de millora de l'ocupabilitat", destaca el director de Relacions Institucionals de Fundació Telefònica, Joan Cruz.