L'alumnat ha mostrat el seu interés per aquest àmbit de la indústria i ha demanat ajudes financeres per formar-se en aquestes tècniques
Castellón Información
La I Trobada d'Ocupabilitat en la Indústria 4.0 organitzada per la Càtedra Indústria 4.0 de la Universitat Jaume I de Castelló ha estat un èxit tant per les empreses com per l'alumnat assistent, que els ha permés l'intercanvi d'informació rellevant per l'ocupabilitat i el contacte personal. En l'esdeveniment han participat empreses nacionals i internacionals que busquen a curt o mitjà termini incorporar enginyers o enginyeres per a desenvolupar els seus projectes entorn de les tecnologies de la indústria 4.0.
Durant la trobada, les empreses participants (Exclusivas Energéticas, Sacmi, ITbacking, Colorker, Mirada.tv, IoTSens, Zeus, IFF, ITENE, Nunsys, Coverwallet, Masingenieros, Tikblue, Nayar Systems, Graphenglass, Cuatroochenta) han explicat un gran nombre de projectes relacionats amb la indústria 4.0., en concret, han comentat que compten amb un centenar de llocs vacants per especialistes en enginyeria formats en tecnologies de la indústria 4.0.
L'alumnat ha mostrat el seu interés per aquest àmbit de la indústria i ha demanat ajudes financeres per formar-se en aquestes tècniques i que actualment s'ofereixen com a cursos de postgrau propi sense cap tipus de subvenció. El director de la Càtedra Indústria 4.0., José Antonio Heredia, s'ha compromès a parlar amb les empreses per la creació d'un programa de beques i ha anunciat que la Càtedra iniciarà un estudi per redactar el Llibre Blanc de la Indústria 4.0 de Castelló.
La Càtedra Indústria 4.0 de l'UJI és un centre de coordinació d'activitats de comunicació, formació i promoció de projectes d'innovació mitjançant l'actuació alineada de les empreses i la Universitat amb el suport de les institucions públiques en el marc de l'estratègia Indústria 4.0. El seu objectiu és contribuir des de la Universitat a l'evolució d'un model productiu cap a una indústria més sostenible, intel·ligent i integrada a través de la digitalització, la intel·ligència artificial, nous materials i mètodes de producció.