L'exposició és una clara referència a la tragèdia de la immigració que viu diàriament el Mediterrani però també fa referència al trajecte vital de totes les persones
Castellón Información
L'artista multidisciplinari Fernando Bravo porta la seua darrera instal·lació al Mucbe, en una exposició que es podrà visitar fins al 13 de gener. Amb aquesta peça artística conclou un cicle encetat el 2016 sobre la temàtica del naufragi.
El Mucbe inaugura hui divendres l'exposició 'Després del naufragi', un projecte en què la temàtica central són els nàufrags de la contemporaneïtat. L'exposició recull les restes que arriben a la riba després d'una catàstrofe marítima que l'artista defineix com a "objectes que són l'últim testimoniatge d'unes persones que les dugueren i les perderen pel camí".
L'exposició és una clara referència a la tragèdia de la immigració que viu diàriament el Mediterrani però també fa referència al trajecte vital de totes les persones. "En realitat —ha dit Fernando Bravo—, aquesta mostra, des d'un punt de vista més literal, seria una gran metàfora del que està passant a diari, però des d'una vessant més figurativa, també parla del naufragi que vivim cadascun de nosaltres en la nostra vida, si entenem la vida com un viatge on guanyem i perdem coses".
Les peces, que es podran veure a la capella del Mucbe fins al 13 de gener del 2019, formen part d'una instal·lació que tanca el cicle encetat amb 'El naufragi d'Europa', una performance que va tenir lloc el maig de 2016 a Barcelona i sis mesos després, a Gdansk (Polònia). D'entre totes les obres exposades, realitzades especialment per a aquesta ubicació, destaca un tríptic que adquireix la característica d'altar sobre el qual meditar i del que extraure moltes conclusions.
El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha convidat tots els benicarlandos a visitar l'exposició i ha dit que "no s'han de tancar els ulls davant de la tragèdia". "Tenim la responsabilitat —ha subratllat— de ser conscients que hi ha gent que necessita la nostra ajuda, que es juguen la vida per arribar a les nostres costes. I hem de reflexionar sobre si realment estem fent el que toca".
Fernando Bravo (Sabadell, 1974), és escultor i filòleg. Ha realitzat la seua formació artística entre Polònia i Barcelona, llocs on també ha exposat la seua obra. En l'actualitat viu i treballa a Benicarló.