La Diputació celebra l’èxit d’un certamen amb un 92% d’ocupació d’aforament
La Diputació Provincial de Castelló ha celebrat “l’èxit i impacte mediàtic” de la XXVII edició del Festival de Teatre Clàssic Castillo de Peníscola que, un any més, ha aconseguit reunir vora 2.000 persones.
“El Festival de Teatre Clàssic Castillo de Peníscola s'ha posicionat com el màxim precursor del turisme cultural i de l'oferta complementària de qualitat al turisme de la província en la temporada estival”. Així ho ha destacat el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, després de baixar el teló a esta nova edició en la qual “els assistents han gaudit d'un cartell de gran qualitat”.
“Una de les claus de l'èxit del festival ha sigut la perfecta conjugació de qualitat i prestigi en la seua programació”, ha indicat Clausell. Durant el mes de juliol, sis espectacles han conformat la programació de la present edició que ha comptat amb al voltant de 2.000 espectadors i un 92% d'ocupació d'aforament.
“Des que el passat dia 9 de juliol ‘Malditas damas’ marcara l'inici del cicle d'espectacles, milers d'espectadors han omplit la fortalesa del Papa Lluna fins a l'últim espectacle que ha tingut lloc este cap de setmana, demostrant que la cultura és un excel·lent dinamitzador social i econòmic, a més d'un reclam turístic de primer nivell”, ha manifestat Alejandro Clausell.
En este sentit, el diputat responsable de l'àrea de Cultura ha posat l'accent en “el treball de la Diputació per enriquir l'oferta cultural de la província com a motor dinamitzador del turisme i de les oportunitats dels nostres pobles”, i ha assegurat que “la institució provincial continuarà impulsant este festival que és un tot referent autonòmic i nacional”.
L'experiència de viure el Festival de Teatre Clàssic de Peníscola “és única”, ha subratllat Clausell, qui ha continuat dient que “este certamen es diferencia d'altres grans cites de referència del sector, ja que cada representació és íntima, configurant-se una relació amb l'espectador i l'entorn que fa que tant l'actor com l'espectador no ho oblide mai”.