Té com a finalitat que els nouvinguts es familiaritzen amb el valencià i se sentan integrats plenament en la societat local
Castellón Información
Els 25 alumnes que han format part del curs de valencià per a nouvinguts han acabat les seus classes de manera telemàtica. A causa de les circumstàncies especials actuals ocasionades per la Covid-19 les seus últimes sessions no s’han pogut fer presencials però s’han fet online atés que l’alumnat hi estava molt implicat i tenia molt d’interés a completar el curs.
El curs de valencià per a nouvinguts (A1-A2) està organitzat per la Regidoria de Normalització Lingüística i adreçat a la població nouvinguda amb la finalitat que es familiaritze amb el valencià i se senta integrada plenament en la societat vila-realenca a través de l’aprenentatge de la nostra llengua.
Les classes s’han impartit des del 7 de novembre de 2019 fins al 30 d’abril de 2020 amb una duració de 60 dies. La professora del curs, Maria Ortega, assenyala que aquesta edició ha comptat amb una gran acceptació, ja que hi han participat al voltant de 25 alumnes de diverses procedències (Brasil, República Dominicana, El Salvador, Mèxic, Colòmbia, Romania, entre d’altres). També destaca que enguany hi ha hagut més alumnat de l’Estat espanyol que en altres edicions (Cantàbria, Lleó, Galícia, Ciudad Real, Extremadura, Jaén).
La regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, ha manifestat als alumnes, mitjançant un vídeo de comiat i agraïment que els ha fet arribar, que espera “que hagen gaudit del curs i que els haja resultat molt profitós per a aprendre valencià i estimar la nostra llengua”. Així mateix, ha agraït a la professora que haja fet possible la continuació del curs de manera virtual. També ha encoratjat l’alumnat a participar en la campanya del Voluntariat pel valencià que s’iniciarà després de l’estiu, si la situació sanitària ho permet, per a poder posar en pràctica els coneixements apresos a l’aula i llançar-se a parlar valencià.
Enguany que la Regidoria de Normalització Lingüística compleix 25 anys treballant pel valencià, Samblás ha volgut destacar la importància dels cursos de valencià gratuïts organitzats per aquesta regidoria, que sempre ha considerat la llengua com una eina d’integració per a la població nouvinguda en la societat vila-realenca.