Noticias Castellón
martes, 14 de enero de 2025 | Última actualización: 14:14

Gran festa queer en català amb el grup Fades en La Bohemia

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 53 segundos

Noticias Relacionadas

El grup de música de la generació Z amb autotune, sons electrònics i un projecte basat en l'amistat

El grup de música de la generació Z, Fades, aterrarà el proper 30 de gener a La Bohemia per celebrar la gran festa queer en català. L'obertura de portes s'efectuarà a les 21.00 h i el concert començarà a les 21.30 h per conquerir Castelló amb la seua música. Amb dos àlbums a la seua esquena, el grup queer es caracteritza per l'autotune, els sons electrònics i un projecte basat en l'amistat. Les entrades es poden aconseguir anticipadament per 15 € punxant ací. Les entrades en taquilla tindran un cost de 18 €.

Fades són Ferran Pi, en Vicenç Calafell i n'Àngel Exojo, dos mallorquins i un català que cercaven fer música que es poguera escoltar a un parkineo, però, alhora, també de fons en un supermercat. El grup musical va nàixer des de Mallorca, en català i amb una estètica obertament queer, constituint dos dels seus eixos més importants: la catalanitat i el col·lectiu LGBTQ+. Malgrat un component polític evident, el projecte de FADES està dirigit a seguir i repensar l'estètica pop i la festa.

El seu primer àlbum s'anomena  Amigues i Autotune (PB Records, 2023) i el seu so engloba influències molt diverses que van des del hip-hop americà fins al K-Pop, passant per l'onada de reggaeton i trap espanyola. Amb l'amor i el desamor com a fil conductor, les 8 cançons de l'àlbum serveixen com a carta de presentació i permeten donar un gir de volant a l'estètica de l'escena musical illenca. Fades fug de les guitarres i dels instruments clàssics per apostar-ho tot amb sons creats per ordinador i autotune.

El seu segon disc de debut s'anomena Metallix (Satélite K, 2024) i amplia l'imaginari del grup a partir de noves produccions, nous gèneres i una nova estètica, però seguint amb l'autotune, els sons electrònics i el projecte d'amistat que va començar amb el disc anterior. Metallix és una discussió sobre els gèneres identitaris, però també musicals: per això, amb una estètica i un llenguatge que enderroca els estereotips de la masculinitat s'escolten  cançons com Minifalda.