El regidor de Benestar Animal ha presentat el model dels projectes CER, desenvolupats amb la col·laboració de les protectores de la ciutat
Castellón Información
El regidor de Benestar Animal de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha compartit l’experiència de la gestió del model de colònies CER (Captura, Esterilització i Retorn) amb l’Ajuntament de Vila-real. Ho ha fet amb la regidora de Seguretat i Sanitat de Vila-real, Sílvia Gómez, i la regidora de Participació Ciutadana del municipi de la Plana Baixa, Miriam Caravaca, les qual s’han interessat per les polítiques que desenvolupa l’àrea de Garcia a la capital. A la trobada, ha assistit també l’equip tècnic de Benestar Animal de l’Ajuntament de Castelló.
“La clau del bon funcionament del model de Castelló es basa en la coordinació amb les protectores de la ciutat” tal i com assegura el regidor de Benestar Animal, Ignasi Garcia, qui han incidit en “el gran valor de la tasca del voluntariat, ja que sense el seu esforç seria impossible l’èxit del model CER a Castelló”. L’edil ha mostrat així el seu agraïment a les protectores i ha celebrat que “altres municipis s’interessen per les iniciatives que portem endavant a Castelló, perquè això significa que funcionen i, per suposat, que col·laborarem amb ells per a que les puguen implantar”.
Així, el regidor de Benestar Animal ha explicat com s’organitza el model de colònies CER a les representants de l’Ajuntament de Vila-real. Cal destacar que el consistori ha triplicat en dos anys el pressupost per al manteniment i el reforç del control de les colònies felines a Castelló i que col·labora en la cura de 12 nuclis. D’aquesta manera, les protectores i les persones voluntàries poden fer front a despeses relacionades amb l’alimentació dels animals i les visites al veterinari. A més, Benestar Animal facilitar al personal voluntari de les associacions animalistes els carnets identificatius que l'acrediten per a intervindre en les colònies.
Els projectes CER estan a càrrec de les protectores i entitats locals com l’Asociación Cultural Protectora de Animales Callejeros, l’Asociación Protectora Amigos de los Animales de Castellón, (Aspac) i l’Asociación Protectora de Animales Huellas Callejeras. Aquestes actuen als nuclis de la Marjalería, el passeig Buenavista, al camí de la Donació, al Camp Sant Pere, a la colònia de Treballadors de la Mar, al Molí la Font, a l’ermita de Sant Roc,a la colònia Joaquín Garcia Girona, al cementiri, al Bomboi i a Roquetes. També s’actua als nuclis que estan situats al Caminàs i a la zona de Sensal, al grup Sant Marc, a la Magdalena, a les colònies de l’avinguda del Mar, la Foradada, el Serradal, el camí d’Almalafa, la Quadra Colomer i el grup Grapa.
L’Ajuntament de Vila-real manté des de l’any 2018 un conveni de 5.000 euros amb l’associació local Gats de barri, per a facilitar la captura, solta i esterilització de colònies felines de la ciutat i treballa, de la mà de les entitats socials implicades en la cura dels animals, en consolidar aquest projecte i localitzar les colònies en solars degudament condicionats i identificats. És en el marc d’aquest treball que les regidores Gómez i Caravaca estan buscant en municipis veïns models de regulació de les colònies felines, com el que s’ha implantat a Castelló.
“La gestió de les colònies felines és un tema que ens preocupa i ens ocupa, i per això estem treballant des de fa ja diversos anys amb Gats de Barri i els associacions de veïns de la ciutat per tal de buscar la millor localització i projecte que concilien tant les necessitats dels animalets com la convivència amb els veïns i veïnes”, assegura Caravaca.