Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 19:57

Diputació injecta un milió d'euros per a les instal·lacions de la depuradora de Vilafranca

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 11 segundos

Noticias Relacionadas

Garcia: «L'execució del col·lector ha sigut el repte més gran d'enginyeria de la Diputació en el darrer any»

Castellón Información

El diputat provincial de Cicle integral de l'Aigua, Renovables, Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, ha visitat aquest matí l'estació de sanejament i depuració d'aigües residuals (EDAR) de Vilafranca acompanyat de l'alcaldessa de la localitat, Sílvia Colom. La Diputació de Castelló, gestora de la depuradora, ha invertit un total d'1.180.000 euros en l'execució del col·lector d'aigües pluvials i les obres de millora de les seues instal·lacions. Es preveu que l'obra quede finalitzada a l'inici de l'any vinent.

A partir d'ara, la infraestructura complirà amb les normatives vigents en matèria de depuració de nuclis de població i d'abocament al domini públic hidràulic. Fins a aquest moment, l'efluent de la depuradora en el barranc de la Fos estava contaminant el pou Llargueres, que subministra aigua a les poblacions de Benassal i Vilafranca. Per això, a més de l'adequació de la mateixa EDAR, el projecte ha comptat amb la construcció d'un col·lector de pluvials que disminuirà el cabal de pluja aportada a la xarxa de residuals i evitarà, per tant, vessaments d'aigües sense tractar.

2019-12-13 Foto Ignasi Garcia visita col·lector EDAR Vilafranca iGarcia, ha felicitat el personal tècnic implicat en aquest gran projecte per la seua «solvència» en la gestió dels contratemps generats arran de l'excavació del col·lector. Cal recordar que, a mitjans de l'estiu passat, es va detectar la presència d'una roca de gran duresa i estratificada amb capes intermèdies d'argiles que, a més de posar en risc l'estabilitat dels talussos, podia afectar les edificacions adjacents. Aquesta dificultat constructiva, «imprevisible en la fase de redacció del projecte», va obligar a realitzar les excavacions amb especial cura i a reforçar la seguretat i l'estabilitat del terreny un cop escomesa l'obra.

El diputat provincial ha manifestat que «es tracta del principal repte d'enginyeria al que s'ha enfrontat l'ens supramunicipal en l'últim any» i ha insistit a seguir en aquesta línia de treball perquè «en els pròxims quatre anys, les comarques de Castelló tinguen capacitat de depurar les aigües de tots els nuclis poblacionals». «És responsabilitat de tota la gent, però especialment de les administracions públiques, vetllar per la salubritat dels nostres aqüífers i per a això cal invertir en sanejament i assegurar que reduïm a zero els abocaments d'aigües contaminades», ha dit. Per la seua banda, Colom s'ha mostrat satisfeta amb la solució que ha donat la Diputació a les inundacions que han afectat recurrentment la zona baixa del poble.