El divendres 17 el Casal Jove acollirà un cinefórum, amb pel·lícula i posterior debat entorn de la violència de gènere
L'edil d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre, Malena Herrera, ha presentat avui la programació especial confeccionada des de la seua regidoria entorn de la commemoració del 25-N, Dia Internacional contra la violència de gènere. Els actes comencen el 14 de novembre, amb dues sessions de contes en el CEIP Lo Campanar perquè l'alumnat de totes les edats puga identificar la violència de gènere. Aquesta mateixa sessió se celebrarà el 21 de novembre en el CEIP La Mola. El divendres 17 de novembre, el Casal Jove acollirà un cinefórum, amb pel·lícula i posterior debat entorn de la violència de gènere.
Una de les activitats destacades serà l'inici del taller "Aprén a calmar la teua ment per a viure millor", taller de mindfulness centrat en aconseguir l'apoderament femení. La primera sessió tindrà lloc el dimecres 22 de novembre, de 15.00h a 16.30h en el CESAL d'Alcossebre i constarà de tres sessions mensuals, fins al mes de maig.
La regidora Malena Herrera destacava que "aquest taller està indicat per a dones de qualsevol edat i part de la idea de fomentar l'autocura i dedicar-nos temps a nosaltres mateixes per a empoderar-nos i tindre recursos en cas de patir un episodi de violència de gènere".
El dijous 23 de novembre, a les 12.00h en el Casal Jove, es presentarà la nova associació local Associació Dones Pi, integrada per dones que han format part dels grups d'ajuda a les víctimes de violència de gènere dels Serveis Socials municipals.
El Dia Internacional contra la violència de gènere, el dissabte 25 de novembre, es commemorarà de manera especial, amb la lectura del Manifest Institucional, a les 12.00h, i l'espectacle de Pepa *Cases "Bésame 2.0", una proposta escènica que busca la participació del públic i treballa de manera íntima i pròxima la prevenció de la violència de gènere.
Els actes prosseguiran en dies posteriors amb una xarrades en l'IES Serra d'Irta a càrrec de la Fundació Ana Bella i l'Associació Dones Pi.
Herrera destacava que "la lluita contra la violència de gènere no és cosa d'un sol dia sinó d'accions que duem a terme durant tot l'any amb diferents recursos que posem a la disposició de les víctimes, com la gestió de les ajudes d'emergència o els serveis d'atenció" i insistia que "amb aquesta programació, el que pretenem és impactar i que s'identifique la violència de gènere, sobretot entre els més joves, i que, d'aquesta manera, puguen canviar els rols i no perpetuar conductes violentes".