Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 19:57

Ivace+i Energia publica ajudes per a fomentar l’autoconsum en comunitats d’energies renovables

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 9 segundos

Noticias Relacionadas

La quantia màxima subvencionable per projecte serà de 200.000 euros i el termini de presentació finalitzarà el 28 de juny

La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, que dirigix Nuria Montes, a través d’Ivace+i Energia, ha publicat una nova edició de la línia d’ajudes per a impulsar les instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica en comunitats d’energies renovables, amb un pressupost de 5 milions d’euros.

Tal com publica hui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), es tracta d’una línia dirigida a qualsevol comunitat d’energies renovables o comunitat energètica, ajuntaments, així com les comunitats de propietaris i de regants. A més, enguany com a novetat també es poden presentar les entitats de gestió i modernització de les àrees industrials.

A través d’esta línia d’incentius se subvenciona fins a un 45 % el cost dels projectes de les instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica a partir d’energies renovables o energies residuals, en règim de comunitats d’energies renovables. La quantia màxima subvencionable per projecte serà de 200.000 euros i el termini per a la presentació finalitzarà el pròxim 28 de juny.

Tal com ha explicat el director general d’Energia i Mines, Manuel Argüelles, “la ciutadania es pot organitzar per a produir, autoconsumir, gestionar i emmagatzemar la seua pròpia energia, la qual cosa generarà beneficis no solament energètics, sinó també mediambientals, econòmics i socials als seus membres o a les localitats on es duga a terme la seua activitat”.

Beneficiaris de les ajudes

Ivace+i Energia subvencionarà fins a un 45 % del cost de les instal·lacions d’energia solar fotovoltaica, per a la generació i autoconsum col·lectiu. No obstant això, la intensitat de l’ajuda es podrà incrementar en fins a 10 punts percentuals per a mitjanes empreses, i en fins a 20 punts percentuals per a les petites empreses, ajuntaments, entitats públiques i institucions sense ànim de lucre.

Es considera comunitat energètica renovable l’entitat jurídica que es base en una participació oberta i voluntària, autònoma i efectivament controlada pels seus membres, situats en les proximitats dels projectes propietat de l’agrupació, que siguen persones físiques, pimes o autoritats locals, inclosos els municipis, i que desenvolupe projectes d’energies renovables, eficiència energètica i/o mobilitat sostenible.

La finalitat de l’activitat de l’agrupació ha de ser proporcionar beneficis mediambientals, econòmics o socials als seus membres o a les zones locals on opera, en compte de guanys financers.