Noticias Castellón
lunes, 25 de noviembre de 2024 | Última actualización: 23:18

Mayor Zaragoza, plat fort de la IX Jornada d’Alumnes Mediadors i II Trobada d'Excel·lència Educativa

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 32 segundos

Noticias Relacionadas

L’esdeveniment es trasllada al Centre de Congressos de Vila-real el 21 de març i acollirà rop de persones 900 inscrites, entre escolars, professorat i experts

Castellón Información 

Vila-real acollirà el pròxim dia 21 de març la IX Jornada d’Alumnes Mediadors i la II Trobada d’Innovació i Excel·lència Educativa. Després de vuit anys celebrant-se a l'Auditori Municipal, l'esdeveniment es trasllada al Centre de Congressos, Fires i Trobades per a donar cabuda a les 875 persones inscrites. Sense dubte, serà un mes central pel que fa als congressos i esdeveniments, ja que també tindrà lloc el III Congrés Iberoamericà de Mediació Policial. 

La jornada, organitzada per l’IES Miralcamp amb el suport de l'Ajuntament, s'integra en el projecte europeu Medes de mediació escolar –dins del programa Erasmus+-, que entre 2015 i 2018 ha dut a terme diverses activitats en aquest àmbit, coordinades per la Regidoria de Cooperació i Integració juntament amb l'IES Miralcamp, l’Associació El Porc Espí i els socis del Comune di Sacile, l’Istituto Comprensivo di Sacile Sacile i la Cooperativa Sociale Ítaca de la localitat italiana, agermanada amb Vila-real.

13-03-2018 IX Jornada d'Alumnes Mediadors2“Han sigut tres anys d'intens treball dels resultats dels quals es donarà compte en aquestes jornades, on també estaran presents alumnes arribats des de Sacile, que estaran d'intercanvi en la ciutat del 20 al 27 de març”, explica el regidor de Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela. En aquest sentit, recorda que el projecte, que ha comptat amb una inversió de 150.000 euros de la Unió Europea i que segueix en marxa fins a l’agost, “permet a Vila-real situar-se com un referent en la mediació”.

Per la seua banda, l'edil de Congressos, Diego Vila, destaca la importància d'aquest congrés, ja que atrau multitud de persones “de nombrosos punts del país i també de l'estranger, aprofitant l'agermanament amb Sacile”. En concret, seran 500 els alumnes i 375 els adults que han confirmat assistència, arribats de 26 centres educatius de Castelló, dos d'Itàlia, cinc de Sevilla, tres de València i tres d'Alacant.

Programa

La jornada començarà a les a les 9.45 hores, amb la inauguració. A les 10.15 serà el torn del mediador i formador de mediadors de l'IES Miralcamp Francisco José Usó, que oferirà la xarrada 'Dis-me com et comuniques i et diré com et va: mediació i comunicació no violenta'. Els professors Martín Sánchez i Edgar Bressó mostraran la seua experiència 'De la teoria a la pràctica docent: eines per a l'alfabetització emocional en l'aula' a les 11.00 hores. Després del descans, l'expert en estudis de pau i figura de renom, Federico Mayor Zaragoza oferirà la conferència 'La mediació, essencial per a la transició històrica de la força a la paraula'. A les 12.45 hores es presentarà el projecte europeu Erasmus Plus: 'MEDES: mediació escolar com a metodologia innovadora per a la prevenció de l'abandó escolar prematur i dels materials creats'. A les 13.30 hores, els psicòlegs del Villarreal CF, María Cosín, Javier Garrido i Sarah Gisbert, oferiran la sessió 'Mediació en l'esport. Gestió de l'èxit i el fracàs', en la qual també participaran els jugadors del primer equip Manu Trigueros, Rodri Hernández i Adrián Martín. Després del dinar de convivència, el Centre de Congressos acollirà la xarrada 'La força de la gravitació emocional', a càrrec de l'expert Rafael Bisquerra i a les 17.45 hores serà la cloenda.

La directora de l'IES Miralcamp, M. Ángeles Alba, ha destacat el “repte d'organitzar aquesta jornada, que ha passat de ser provincial a europea i que compta amb grans ponents que ens ajudaran a seguir fent de Vila-real la capital de la mediació”. Així mateix, ha destacat que no només els escolars, amb els quals s'aborda la mediació i la inteligència emocional en clases, sino també el professorat. "En la nostra època no ens ensenyàven a gestionar les emocions, a identificar que sentiem en cada moment, per tant la cosa ha millorat molt hui dia i som conscients que tots viuran etapes, situacions i problemes a diari, en les quals les emocions són crucials, a diferència per exemple de diferents coneixements com operacions matemàtiques concretes", ha explicat el professor del l'IES, Francisco Usó.