Castellón Información
Aquest programa, organitzat per la Universitat de València i l'Agència Valenciana del Turisme, ha visitat durant els últims dies Morella, Villena i Benicàssim. El cicle ‘Paisatge, ètica i planificació turística a la Comunitat Valenciana’, que s'ha impulsat en 9 localitats valencianes, conclou la pròxima setmana a Torrevieja.
Després de passar per Cofrentes (Vall d'Ayora-Cofrentes), Sogorb (Alt Palància), Cullera (Ribera Baixa), Xàbia (Marina Alta) i Sagunt (Camp de Morvedre), aquest programa de formació turística ha continuat el seu recorregut per la geografia valenciana. Divendres passat 14 d'octubre la Casa de la Cultura de Benicàssim (Plana Alta) va acollir aquest simposi. El va inaugurar el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, al costat de l'alcaldessa Susana Marquès. El dimecres 19 la cita va ser a Villena (Alt Vinalopó), on l'alcalde Francisco Javier Esquembre, el vicerector Hermosilla, la representant de l'Agència Valenciana de Turisme, Laura Pascual, i el director de la seu universitària-UA de Villena, Antonio Martínez, van presentar el cicle. Morella (Els Ports) va rebre aquest simposi divendres 21, en la sala de Justícia de l'Ajuntament, on els encarregats d'inaugurar van ser Jorge Hermosilla i Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella.
El secretari autonòmic, Francesc Colomer, destaca que aquestes jornades “faciliten la presència d'actors econòmics, socials, polítics i culturals amb un marcat caràcter local i açò suposa un fòrum imprescindible per a la col·laboració, participació, implicació i cooperació de tots”.
Per la seua banda, Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha destacat en la inauguració ‘la importància d’apropar al territori este tipus de jornades i que a la vegada siguem tots i totes partícips, des de la proximitat i el sector empresarial, de la planificació turística i d’estratègies innovadores com les que s’estan plantejant des de l’Agència i les universitats’.
El programa ‘Paisatge, ètica i planificació turística a la Comunitat Valenciana’ té una estructura comuna en totes les destinacions on se celebra. Després de la inauguració de les jornades, el vicerector obri el simposi amb una conferència sobre la nova relació entre paisatge i turisme. Després, se celebren els tres tallers pràctics. El primer, titulat ‘Cap a una nova relació entre el paisatge i el turisme’, impartit pels professors de la Universitat de València Emilio Iranzo García (Departament de Geografia) i Walesska Schlesinger (Departament de Comercialització i Investigació de Mercats). El segon taller, ‘Hospitalitat: turisme ètic i responsable en el territori’, està coordinat per Domingo García Marzá, de la Universitat Jaume I, i compta amb diversos especialistes. Finalment, els docents de la Universitat d'Alacant, Josep Ivars Baidal i Daniel Díez Santo, s'encarreguen d'impartir el mòdul ‘Cap a una nova estratègia turística a la Comunitat Valenciana’.
El programa ‘Paisatge, ètica i planificació turística a la Comunitat Valenciana’ està organitzat per l'Agència Valenciana del Turisme i la Universitat de València en el marc del Conveni de col·laboració subscrit per ambdues entitats en 2016 per al foment de la recerca i la innovació en el sector turístic valencià. El seu objectiu és oferir formació a equips de govern local, tècnics municipals, empresaris turístics, associacions relacionades i, en general, a tot el públic interessat en aquest sector. Els assistents tenen l'oportunitat de participar activament en els tallers al costat d'especialistes de les principals universitats públiques valencianes: la Universitat de València, la Universitat d'Alacant i la Universitat Jaume I. El proper dimarts 25 d'octubre el programa finalitzarà el seu recorregut a Torrevieja després d'haver-se impartit en 9 municipis valencians.