Noticias Castellón
sábado, 28 de septiembre de 2024 | Última actualización: 18:57

La Casa de la Dona de Vila-real impulsa un nou programa per al benestar femení aquest trimestre

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 36 segundos

Noticias Relacionadas

Amb el lema 'La ment, el cos i l'ànima de les dones', les activitats ofereixen tallers de consciència corporal, salut emocional i creixement personal

La Casa de la Dona de Vila-real ha llançat el seu nou programa d'activitats per al període d’octubre a desembre de 2024, sota el lema 'La ment, el cos i l'ànima de les dones: equilibrant desigualtats'. Esta iniciativa inclou tres tallers destinats a fomentar la consciència corporal, el benestar emocional i el creixement personal de les dones de la localitat, oferint una experiència completa i adaptada a les necessitats específiques de les participants.

La vicealcaldessa i regidora d'Igualtat, Maria Fajardo, ha presentat el cicle d’activitats destacant l’oportunitat que representa per a  "connectar amb una mateixa, treballar la salut mental, física i emocional, i enfortir els vincles entre les dones". Fajardo ha destacat que l'objectiu d'estes activitats és generar un espai segur on les participants puguen compartir experiències i créixer personalment.

El primer taller, titulat 'Una habitació pròpia: Club literari feminista', està coordinat per l’escriptora i poeta Amelia Díaz Benlliure. Este espai pretén explorar l’escriptura com a eina de salvació personal, la lectura com a refugi, i la literatura com a eina de consciència feminista.

Aquest taller tindrà lloc tots els dijous de 18:30 a 20:00 h, amb una durada de 9 setmanes, des del 17 d’octubre fins al 19 de desembre. El preu de la matrícula és de 15 euros, i el grup serà reduït, amb un màxim de 12 participants, per a garantir una experiència personalitzada i enriquidora.

El segon taller, dedicat al cos i titulat 'Consciència corporal i salut del sòl pelvià', serà impartit per la fisioterapeuta Àngela Monfort, que proposa com a objectiu millorar la salut del sòl pelvià i fomentar l'autoconeixement corporal a través de tècniques de respiració i mobilitat.

S’oferiran dues sessions diferents per a adaptar-se a les necessitats horàries de les participants: una sessió matinal els dilluns de 9:15 a 10:45 h, i una sessió de vesprada els dimarts de 13:30 a 17:00 h. El taller començarà el 14 d’octubre, la sessió de matí, i el 15 d’octubre, la sessió de vesprada, finalitzant el 16 i 17 de desembre respectivament. Cada sessió comptarà amb un màxim de 15 participants, i el preu és de 15 euros.

El tercer taller, centrat en l’ànima, és 'Educació psicocorporal i ioga per a dones', dirigit per la fisioterapeuta Olga Sanz Cubero. Este curs de ioga està dissenyat específicament per a dones, tenint en compte les necessitats anatòmiques i emocionals que les diferencien.

Igual que el taller anterior, es realitzarà en dues franges horàries: una sessió matinal els dijous de 10:00 a 11:30 h, i una sessió de vesprada els dimecres de 13:30 a 17:00 h. Els cursos s'iniciaran el 16 d’octubre, la sessió de vesprada, i el 17 d’octubre, la sessió de matí, concloent el 18 i 19 de desembre. El preu és de 15 euros, i les places estan limitades a 15 participants per sessió.

Inscripcions i matrícula

El període d'inscripció per als tallers estarà obert des de l’1 fins a l’11 d’octubre. Les interessades poden formalitzar la inscripció presencialment a la Casa de la Dona (c/ Santa Sofia, núm. 2), o bé enviar el formulari d’inscripció a l’adreça electrònica casadona@vila-real.es.

El formulari es podrà descarregar des de les xarxes socials de la Casa de la Dona, la web de l’Ajuntament, o sol·licitar-se via correu electrònic. Les places s'assignaran per ordre d’inscripció, i en cas de completar l’aforament, s’obrirà una llista d’espera. Per al correcte desenvolupament dels tallers, serà necessari un mínim de 8 inscrites.

La vicealcaldessa ha volgut agrair al personal de la Casa de la Dona la seua dedicació, així com a les professionals que impartiran els tallers, ja que “aportaran el seu coneixement i experiència per a garantir que cada participant trobe un espai de cura i acompanyament". A més ha destacat que "equilibrar les desigualtats passa també per oferir espais segurs i formatius que enfortisquen l’autoconeixement. La Casa de la Dona és un espai on les dones poden créixer i trobar el suport necessari per a continuar avançant en la lluita per la igualtat".