Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 19:57

La Comunitat lidera projectes d’Educació Escolar subvencionats per Erasmus+ 2018 en l'àmbit estatal

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 22 segundos

Noticias Relacionadas

El nombre de centres valencians beneficiaris dels plans KA1  ha augmentat en els últims tres anys de manera progressiva

Castellón Información

El territori valencià és l’autonomia amb més projectes educatius KA1 del sector d’Educació Escolar seleccionats en la convocatòria Erasmus+ 2018 de la Comissió Europea. Al llarg de les últimes tres convocatòries ha augmentat el nombre de centres valencians beneficiaris d’aquests projectes.

Segons el conseller Marzà, si l’any passat ocupàvem la segona posició, enguany ja som líders. Ocupem la primera posició a escala estatal de projectes d’Educació Escolar subvencionats per Erasmus+ 2018 i ha afegit: el treball que fem d’assessorament dels centres educatius, juntament amb les jornades formatives que hem organitzat, incentiven la qualitat dels projectes. Aquesta notícia suposa una gran inversió per als nostres centres educatius i un reconeixement al treball diari que fa el professorat valencià.

En l’àmbit d’Educació Escolar (KA101) han passat de 62 projectes en 2017 a 92 projectes en 2018, amb un increment de més del 20 %. Aquesta xifra suposa que per primera vegada, la nostra autonomia és la primera en nombre de projectes aprovats KA101. En 2017 va quedar en la segona posició, després d’Andalusia.

Pel que fa a la participació en el sector d’Educació d’Adults (KA104), s’ha aprovat un total de 76 projectes a escala estatal, dels quals sis són valencians. Un dels projectes, que gira al voltant de les mediateques lingüístiques, s’ha elaborat de manera consorciada amb la coordinació de la Conselleria d’Educació i la participació de sis escoles oficials d’idiomes valencianes (Alacant, Castelló, Elx, Gandia, València i Xàtiva).

Respecte a les accions KA1, la Conselleria d’Educació va organitzar tres jornades Erasmus+ Llançament 2018 a Alacant, Castelló i València a principi d’any, amb l’objectiu de fomentar la participació del professorat en la convocatòria d’aquest any.

La resolució amb les sol·licituds seleccionades de projectes de mobilitat per motius d’aprenentatge es va publicar el 28 de maig pel SEPIE, el Servicio Español para la Internacionalización de la Educación. La totalitat de les resolucions es poden consultar en el seu web:

http://sepie.es/convocatoria/resoluciones.html#2

A més, Educació ha reforçat la seua implicació en els programes europeus Erasmus+ gràcies a l’assignació de la Generalitat com a representant de l’Estat espanyol en el Comité Erasmus+ de la Unió Europea. Per tant, és l’encarregada de representar les comunitats autònomes en el Comité Erasmus+, que impulsa les polítiques de formació, educació, joventut i esport. El 16 i 17 de desembre es reuniran amb el comité per a avaluar el funcionament del programa Erasmus+ i proposar millores en les polítiques europees d’educació.

Programa Erasmus+

El programa Erasmus+ 2014-2020 és el programa de la Unió Europea per a l’educació, la formació, la joventut i l’esport. En matèria educativa comprén les etapes següents: Educació Escolar (Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat, i Educació Especial); Formació Professional (FP bàsica i FP grau mitjà); Educació Superior (FP grau superior i estudis universitaris) i Formació de Persones Adultes (formació d’adults i escoles d’idiomes).

Dins de cada sector, les activitats del programa es divideixen en tres accions: Acció KA1, per a la mobilitat de les persones per motius d’aprenentatge, com activitats de formació, cursos estructurals i períodes d’observació en centres educatius d’altres països; Acció KA2, de cooperació per a la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques com associacions estratègiques; i Acció KA3, per al suport de les reformes polítiques en matèria educativa, només per a les autoritats educatives.

Des del Servei d’Idiomes i Programes Europeus de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, es gestionen projectes dels sectors educatius d’Educació Escolar i Educació de Persones Adultes i se’ls dóna suport.