Noticias Castellón
sábado, 23 de noviembre de 2024 | Última actualización: 03:12

La Diputació enfortix la col·laboració de les províncies europees

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 27 segundos

Noticias Relacionadas

María Ángeles Pallarés, diputada de l'Oficina de Fons Europeus, s'ha reunit amb el president de la província de Lucca, Lucca Menesini

La Diputació Provincial de Castelló impulsa la col·laboració bilateral amb la província de Lucca i altres xarxes europees per a avançar en la construcció del projecte europeu. La vicepresidenta de la institució provincial i diputada de l'Oficina de Fons Europeus, María Ángeles Pallarés, s'ha desplaçat fins a Itàlia i s'ha reunit amb el president de la província de Lucca, Lucca Menesini amb l'objectiu posat a "enfortir la cooperació territorial i impulsar la cohesió territorial de les províncies europees", ha explicat María Ángeles Pallarés.

En el marc del Consell Polític de Partenalia, la vicepresidenta de la institució provincial ha dut a terme una agenda institucional amb la província de Lucca per a "promoure la col·laboració en àrees comunes com la despoblació, l'habitatge o l'ocupació", ha explicat María Ángeles Pallarés.

María Ángeles Pallarés també ha ressaltat la importància d'enfortir relacions entre diverses províncies per a "la construcció d'una xarxa global més connectada i impulsar projectes sostenibles, abordant desafiaments comuns com la despoblació, que tant ens preocupa". "Si treballem junts, podem desenvolupar i executar iniciatives que no sols beneficien als nostres territoris, sinó que també a un entorn més ampli, com és la Unió Europea", ha comentat.

De la mateixa manera, la vicepresidenta ha posat en valor el Consell Polític de Partenalia, una associació europea d'autoritats locals intermèdies que té com a objectiu "aconseguir un major protagonisme de les mateixes en la construcció d'una Europa més cohesionada", ha comentat Pallarés.

Amb més de vint anys d'experiència i socis d'Espanya, França, Itàlia i Romania, la xarxa Partenalia s'ha convertit en un marc de referència per a la implicació de les col·lectivitats locals en l'àmbit europeu i per al desenvolupament i implementació de polítiques innovadores a nivell local. "Esta iniciativa cerca maximitzar el coneixement i l'absorció de fons europeus en els municipis. El treball en xarxa és fonamental per a millorar la cohesió territorial a la UE i avançar en la construcció del projecte europeu", ha ressaltat Pallarés.

Així doncs, la vicepresidenta, durant el Consell Polític de Partenalia, ha traslladat la necessitat d'impulsar "la governança multinivell i posicionar a les províncies com a governs locals intermedis eficaços en la gestió de fons europeus i l'impuls de projectes tractors dels territoris".

Llaços de cooperació amb Pescaglia

Pallarés ha aprofitat la seua visita a la província de Lucca per a reunir-se amb l'alcalde de Pescaglia, Andrea Bonfanti, i conéixer la realitat del municipi, així com la possibilitat de portar avant projectes innovadors cofinançats per la Unió Europea en el sector agrícola mitjançant els Fons Next Generation EU.

"Pescaglia és un municipi rural i productor d'oli, un territori amb moltes similituds al nostre", ha explicat la vicepresident, per la qual cosa ha ressaltat "la importància d'enfortir els llaços entres els dos territoris i promoure el desenvolupament competitiu i innovador".

Durant la trobada, Bonfanti i Pallarés han discutit les oportunitats de col·laboració a nivell local i han explorat projectes conjunts en àrees com el turisme, la cultura, i el desenvolupament territorial. Tots dos líders han expressat el seu compromís "de treballar junts, perquè este intercanvi d'idees i pensaments entre dos territoris, no sols optimitza la gestió interna de les administracions, sinó que també promou l'eficàcia i la innovació en la implementació de polítiques i projectes locals".

María Ángeles Pallarés, en la seua estada en Pescaglia, ha tingut l'oportunitat de visitar les instal·lacions innovadores de producció d'oli a la província de Lucca, finançats amb fons del programa de Next Generation, i ha conegut de primera mà els avanços tecnològics i les pràctiques sostenibles utilitzades en la producció d'oli, així com l'impacte positiu que estos projectes tenen en l'economia local i en el medi ambient.