Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 22:28

La Universitat Jaume I seu de les Trobades d'Àlgebra Computacional i Aplicacions els dies 20, 21 i 22 de juny

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

L'objectiu és el de proporcionar un punt de trobada per a investigadors  així com secundar i animar a la participació de joves investigadors

Castellón Información

L'Escola de Doctorat i Consell Social de la Universitat Jaume I de Castelló acull els dies 20, 21 i 22 de juny de 2022 una nova edició de les trobades EACA, acrònim de «Trobades d'Àlgebra Computacional i Aplicacions», organitzats per la Xarxa Temàtica de Càlcul Simbòlic, Àlgebra Computacional i Aplicacions (Xarxa-EACA), parcialment finançada pel Ministeri d'Economia i Competitivitat.

Aquestes jornades persegueixen, d'una banda, proporcionar un punt de trobada apropiat tant per a investigadors i investigadores especialitzats en l'estudi d'aquestes àrees com per a aquells que les apliquen en els seus respectius àmbits i, d'altra banda, secundar i animar a la participació de joves investigadors.

Els conferenciants plenaris que participaran en la dissetena edició d'aquesta trobada són personal docent i investigador de primer nivell com Rocío González Díaz (Universitat de Sevilla), Gregor Kemper (Technische Universität München), Pierre Lairez (INRIA Saclay Île-de-France), Sonia Pérez Díaz (Universitat d'Alcalá) i Diego Ruano (Universitat de Valladolid).

El comitè organitzador d'aquest fòrum està format pels professors i investigadors Carlos Galindo Pastor, Fernando Hernando Carrillo i Julio José Moyano Fernández, de la Universitat Jaume I, al costat de Francisco J. Monserrat Delpalillo, de la Universitat Politècnica de València, i Philippe Giménez, de la Universitat de Valladolid. La Diputació Provincial de Castelló i la FUE-UJI col·laboren en la posada en marxa de la trobada, el període d'inscripció de la qual continua obert fins al 6 de juny.

El comitè científic està format per tretze experts que provenen de diferents universitats del territori nacional i que són els encarregats d'avaluar els treballs presentats, que han de ser originals d'investigacions recents, sobre els temes proposats: mètodes efectius en àlgebra, anàlisi, geometria i topologia; complexitat algorítmica; càlcul científic a través de mètodes simboliconumèrics, desenvolupament de codis de caràcter simboliconumèric; anàlisi, especificació, disseny i implementació de sistemes de càlcul simbòlic, i aplicacions a la ciència i a la tecnologia.