Va mantindre el temps d'espera en un mes i mig màxim des que la persona afectada va presentar la sol·licitud fins que va rebre l'ajuda
Castellón Información
El servei especialitzat d'atenció a la dependència dels Serveis Socials de l'Ajuntament d'Almassora va gestionar un total de 144 sol·licituds durant l'any passat. La xifra va superar en 20 actuacions als 124 casos gestionats durant tot el 2020. El consistori va mantindre el temps d'espera en un mes i mig màxim des que la persona afectada va presentar la sol·licitud fins que va rebre l'ajuda. D'aquesta manera, el departament de Serveis Socials va tornar a posicionar a Almassora com un dels municipis de la Comunitat Valenciana amb més de 25.000 habitants amb una resposta més eficaç en aquesta gestió.
Després de finalitzar l'any, els treballadors de Serveis Socials van comptabilitzar els casos atesos durant tot el 2021 i van presentar la relació de dades per les diferents gestions. El personal va valorar situacions classificades per motius de salut, discapacitat i vellesa. Pel que respecta al servei de dependència van destacar un total de 165 sol·licituds inicials de persones en aquesta situació a Almassora, 144 van ser tramitades. Totes elles tenen limitacions en la seua vida quotidiana i necessiten la col·laboració de familiars o empleats en el seu dia a dia.
Al seu torn, 21 sol·licituds de les 165 totals es van revisar en agreujar-se les patologies i situacions sanitàries d'alguns pacients per processos crònics. A més, 154 persones van rebre valoració en els seus domicilis obtenint un grau de dependència que els permet accedir als recursos, serveis i prestacions per a garantir la seua màxima atenció i cura. D'altra banda, l'informe va recollir un total de 132 dispositius de teleassistència instal·lats en el municipi. Aquests van oferir cobertura i resposta ràpida davant situacions d'urgència en les llars.
Cal recordar que durant el mes de novembre passat l'àrea de Serveis Socials va formar a 27 participants per a la cura de persones dependents. La formació va comptar amb quatre tallers, un per sessió, per a millorar l'atenció dels qui atenen persones malaltes. Aquestes sessions van comptar amb la presència d'especialistes en fisioteràpia, infermeria i alzheimer, entre altres. Els cuidadors també van rebre informació, orientació, assessorament i tècniques per a facilitar solucions a l'atenció i cura de possibles pacients.
Finalment, la regidora de Serveis Socials, María José Tormo, després d'analitzar el balanç anual de les actuacions del seu departament durant l'any passat, ha volgut mostrar el seu agraïment a tot el personal de l'àrea després de la seua gran faena durant tot el 2021. “Després de bolcar-se amb la pandèmia durant el 2020, enguany hem centrat els nostres esforços a recuperar l'activitat natural del departament sense oblidar-nos de la Covid”, ha declarat l'edil de l'àrea.