Castellón Información
L'Ajuntament ha sol·licitat a la Conselleria d'Educació que establisca a l'Alcora una extensió de l'Escola Oficial d'Idiomes de Castelló.
L'alcalde i regidor d'Educació, Victor Garcia, ha remès aquesta setmana un informe a la Direcció General de Política Lingüística en el qual es trasllada la necessitat de comptar en el municipi amb aquesta extensió. A més, el passat mes d'abril, els regidors Robert Tena i Ana Huguet van mantenir una reunió amb el director general d'aquest organisme, Rubén Trenzano.
Aquesta petició respon a la necessitat de facilitar a la població l'accés a l'ensenyament d'idiomes, atenent a la demanda que existeix a l'Alcora. En aquest sentit, Garcia destaca que “l'aprenentatge d'idiomes estrangers és cada vegada més important, tant en l'àmbit educatiu com en el laboral”.
En l'informe, l'alcalde explica que “moltes persones de l'Alcora que desitgen aprendre un idioma o continuar els seus estudis dins del sistema públic, i/o obtenir certificats oficials, han de desplaçar-se a localitats veïnes”. A açò cal sumar que “a alguns veïns de la localitat els resulta impossible el desplaçament a altres municipis, ja siga per qüestions econòmiques, per la falta de servei dels transports públics o per altres qüestions”.
Per tant, es pretén “evitar que moltes persones hagen de desplaçar-se innecessàriament a localitats veïnes i afavorir que aquelles a les quals els és impossible fer-ho puguen accedir a aquests estudis”.
Així mateix, es justifica la necessitat pel context laboral de l'Alcora, que gira entorn de la indústria taulellera i requereix persones que estiguen formades en idiomes, ja que un alt percentatge de la producció d'aquest mercat es destina a l'exportació.
L'Ajuntament planteja en l'informe que l'emplaçament físic podria ser l'Escola Superior de Ceràmica de l'Alcora (ESCAL), ja que existeix l'espai disponible i suficient.
Els idiomes sol·licitats són anglés i francès. “A més d'anglès, creiem oportú obrir grups d'una segona llengua estrangera. En aquest cas i com a aposta inicial ens decantem per francès a causa de la situació sociolaboral de l'Alcora, ja que el mercat francòfon és un dels principals destinataris de gran part de la nostra indústria”.
El primer edil indica que “segons el funcionament que tinguera la implantació del projecte i atenent a la demanda en els diversos nivells, es valoraria la incorporació d'altres grups i/o nivells”.