Una de les mocions compleix la "demanda històrica" d'habilitar una línia d'autobús que connecte el municipi amb Onda
Castellón Información
El Ple de l'Ajuntament de l'Alcora ha aprovat, en sessió ordinària i per unanimitat, tres mocions presentades de manera conjunta per tots els grups polítics amb representació municipal (PSOE, PP i Més l'Alcora).
L'alcalde, Samuel Falomir, ha destacat la importància de “posar els interessos de l'Alcora i els alcorins per damunt dels interessos partidistes, com hem tornat a demostrar”.
Una de les mocions demana a la Generalitat Valenciana que s'habilite una línia d'autobús que connecte l'Alcora amb Onda, una “demanda històrica” de la ciutadania.
Segons s'argumenta en la moció “són moltes les persones que es desplacen entre totes dues localitats per raons de treball, estudis, oci, etc. i, malgrat la seua proximitat, no existeix transport públic que les connecte, la qual cosa suposa un important perjudici per als veïns i veïnes, que es veuen obligats a recórrer al vehicle privat per a realitzar els seus desplaçaments o, directament renunciar a aquests per mancar de vehicle”.
A través d'una altra de les mocions, el Ple ha aprovat instar a la Generalitat Valenciana a retirar l'esborrany del Decret d'Estructura i Organització del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) “que planteja la desaparició dels Cicus provincials de Castelló i Alacant, amb la conseqüent centralització a València”.
En el document exposen que “aquesta centralització portaria amb si la pèrdua d'ocupacions i riquesa, l'amortització de places i, el més important, el minvament de qualitat d'Atenció Sanitària d'Urgències i Emergències”.
Posen com a exemple el recent any, “a més especial per la situació de pandèmia, en el qual el CICU de Castelló ha atés 97.247 incidències per a un total de 7 coordinadors mèdics i 8 locutors en plantilla, la qual cosa es tradueix en un 28% més respecte a l'any anterior sense augmentar el personal de plantilla”.
D'altra banda, el Ple ha acordat instar el Govern d'Espanya a no portar a la pràctica el cobrament de peatges per circular per les autovies espanyoles. “La mesura suposaria una afectació directa al dret que com a ciutadans ens permet traslladar-nos i circular lliurement per tot el territori del nostre país, que sens dubte es veuria minvat sobre aquesta xarxa de més de 12.000 quilòmetres de vies gratuïtes d'alta capacitat que vertebren Espanya”.
Així mateix, els tres grups han aprovat per unanimitat instar l'Executiu a dur a terme “de manera immediata” la tramitació i desenvolupament de l'autovia CV-10/A-7 al seu pas per Castelló, des de Vilanova d’Alcolea -aeroport de Castelló- fins a les proximitats del límit de província amb Tarragona, inclosa en el Pla Extraordinari d'Inversió en Carreteres (PIC).