Aquest acte musical sacramental únic a la Comunitat impulsat junta amb Porcelanosa Grupo, torna per seté any consecutiu dins de la programació de Setmana Santa amb un espectacle a la plaça Major en el qual participaran més de 200 persones el Dijous Sant
Castellón Información/S.N.
La representació de l'espectacle musical, de tall contemporani, ‘Laquima Vere', que tindrà lloc el Dijous Sant a les 21.00 hores a la plaça Major continua creixent i consolidant-se i, en la seua setena edició, torna a incorporar novetats per a fer més gran l'espectacle, que es troba ja en l'ideari col·lectiu de Vila-real i de tota la Comunitat Valenciana. El regidor de Turisme, Diego Vila; l'edil de Tradicions, Santi Cortells, i l'autor i director de l'obra, Alfredo Sanz, han presentat l'espectacle a la seu de Porcelanosa Grupo, patrocinadora i eces de l’esdeveniment i mecenes, representada per la consellera delegada, María José Soriano, i el responsable de Noves Inversions, Ibán Molina, que han estat acompanyats pel regidor coordinador de la realització de l'obra, Emilio Obiol.
“La devoció per la Setmana Santa ens identifica com a poble i aquest esdeveniment, que se celebra ja per setena vegada a Vila-real, dóna compte d'això, conjugant tradició i cultura amb el respecte que mereix una cita de tal solemnitat”, indica Vila, qui destaca el gran valor artístic de les imatges que cada any ixen a processionar pels carrers de la ciutat i assegura que “aquesta meravella musical i teatral és l'element innovador que completa una programació de Setmana Santa d'Interés Turístic Provincial única, sent de les més antigues de la província i de tota la Comunitat Valenciana, amb més de cinc segles a la seua esquena”.
Per la seua banda, Cortells destaca que “veïns i visitants podran tornar a ser testimonis del treball de les 200 persones que s'implicaran dins i fora de l’escenari i crearà aquesta representació de l’espiritualitat que ja és clàssic del Dijous Sant”. “És un orgull per a Vila-real comptar amb un acte tan emocionant i espectacular i, sobretot, un esdeveniment que ens recorda a Pasqual Batalla, que es va implicar moltíssim en vida perquè fóra una realitat”. Així mateix, ha recordat l'antiguitat de la Setmana Santa a Vila-real, amb quasi 500 anys d'història, que “molt probablement va inspirar Sant Vicent Ferrer, l'any de la qual se celebra aquest 2019 i que va tindre molt a veure en la creació de la confraria de la Sang”. “La passió, el mort i el sofriment de Crist queden patents en aquesta representació, en la qual dos pilars bàsics de la ciutat, com són la música i el teatre, es conjuguen per a crear una meravella a l'abast de creients i de no creients, per això esperem que torna a ser un èxit i conviden a tot el món a gaudir d’aquest espectacle per a veure i sentir”, manifesta.
Sant Pere i l’Àngel de la Vida s’incorporen a la peça
Finalment, Alfredo Sanz ha posat en valor la maduresa de Laquima Vere, “un projecte ja independitzat que, m'atreviria a dir, rep públic de tot Espanya i no tan sols de les comarques de la Plana”. Assegura que any rere any s’integren elements innovadors i, en aquesta edició, “ho hem tornat a fer amb una novetat tècnica, perquè per primera vegada a Espanya s'estrenarà un sistema de so que fins ara mai s'ha utilitzat en exteriors i que és envolvent, ‘soundscape’ ”, assegura.
A més, Sanz, que també ha destacat el treball del director artístic, Pau Ayet, ha desgranat dos detalls més que el públic podrà comprovar enguany, com són la incorporació de dos personatges més. “D'una banda, tindrem a Sant Pere, que malgrat ser seguidor de Crist no aconsegueix seguir els seus passos i adoptar el sacrifici i el qual representarem amb una succesió de notes aleatòries, i per un altre tindrem a l'àngel de la vida, enfront de l'àngel de la mort, que teníem en anys anteriors”, afirma, “una figura de llum, sense gravetat, que ve a portar-nos un missatge: que no busquem a Jesús entre els morts” i que representarà el versàtil Rafael Quirant, la veu ‘castrati’ del qual “sorprendrà”. Sanz ha agraït la tasca de tot l’esquip artístic i creatiu que encançala Pau Ayet i que compta amb Ruth Bellés, Adriana Sanz, l’Orquestra Simfònica del Palau de les Arts, l’Escola Municipal de Dansa, la de Teatre, la Coral Sant Jaume, “que per primera vegada actuarà nivell actoral en la recepció al Mesies i la demanda de justícia així que tindrà un paper més actiu”. A més la música i l'ús de certes notes donarà entrada a personatges i situacions ”, ha apuntat.
Els tres nivells de l'obra, composta per arts de carrer, música i projeccions, que “es conjuguen i estableixen un únic discurs, al costat de totes les entitats i persones que actuaran en directe, fan que siga un acte d'obligada assistència, i és que volem que a les tres dimensions, se sume una altra, que és la de les emocions”, conclou Sanz.