A més s'ha anunciat la possibilitat de realitzar estades de pràctiques en l'empresa Colorobbia
Castellón Información
L'Aula Vittoriano Bitossi d'Innovació Sostenible de la Universitat Jaume I, nascuda en 2021 mitjançant un conveni de col·laboració entre l'empresa Colorobbia i l'UJI ha iniciat l'activitat d'aquest nou curs acadèmic amb una visita per part de responsables de Colorobbia a l'alumnat de l'assignatura «Operacions bàsiques de tractament sòlid» del Grau en Enginyeria Química en l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals.
A la visita han assistit, per part de Colorobbia, la responsable de Recursos Humans, Marisa Morant; la responsable de comunicació, Mari Carmen Rodríguez; i Matias Gras, responsable de l'àrea d'assistència tècnica. Per part de l'UJI han estat presents Antonio Barba, director de l'Aula Vittoriano Bitossi; Enrique Sánchez, subdirector de l'Aula; i Maria José Orts, coordinadora del Treballs Final de Grau del Grau en Enginyeria Química.
El director de l'aula ha presentat als representants de l'empresa i ha explicat que «Colorobbia és una empresa de llarga trajectòria en el sector ceràmic de la província de Castelló, amb una aposta contínua per la investigació i la innovació».
Per la seua banda els professionals de Colorobbia han realitzat una presentació de l'empresa per donar a conèixer a l'alumnat com funciona una multinacional especialitzada en la producció i distribució de matèries primeres i productes semielaborats per a la indústria ceràmica, del vidre i tèxtil, i apropar-los la realitat professional d'un graduat en enginyeria química en una empresa puntera com Colorobbia.
Durant la seua intervenció, Marisa Morant, responsable de Recursos Humans de l'entitat, ha destacat els aspectes que caracteritzen la política de recursos humans i compromís social de l'empresa. Mari Carmen Rodríguez, responsable de comunicació, ha donat a conèixer als assistents l'Aula Vittoriano Bitossi d'Innovació Sostenible, destacant que «l'empresa aposta fermament per la col·laboració amb l'UJI en tems de desenvolupament sostenible en la indústria química».
A més, s'ha anunciat el llançament de la primera convocatòria de beques «Aula Vittoriano Bitossi» que es publicarà pròximament, i la possibilitat de realitzar estades de pràctiques en l'empresa. Les beques d'empresa es dirigeixen a l'alumnat del Grau en Enginyeria Química que realitze el seu Treball Final de Grau (TFG) durant el curs 2021-22, i permetran a l'estudiantat becat realitzar el seu TFG en Colorobbia. Per poder sol·licitar la beca, la temàtica del treball haurà d'estar vinculada als processos químics.
L'Aula Vittoriano Bitossi d'Innovació Sostenible naix de l'interès de Colorobbia España i la Universitat Jaume I de Castelló de donar suport a la transferència de coneixement entre Universitat, Empresa i Societat que permeta a l'estudiantat, a més d'adquirir coneixements en la Universitat, posar-los en pràctica en l'empresa, incrementant així la seva experiència, gràcies a la connexió entre Universitat i el món empresarial, clau en aquest projecte.