L'estudiantat de 1r de l'ESO de l'institut convida a tothom a visitar el museu interactiu sobre història antiga
Tàrsila Galdón/ Castellón Información
Els alumnes de primer acaben el curs inaugurant un museu dins el seu Institut, un museu carregat de la història de les antigues civilitzacions. Els alumnes, que han estat encorajats en tot moment per l'ajuda dels professors, han muntat maquetes i també han combinat l'història del present amb la del passat. Els joves han après a combinar la tecnologia més innovadora, com la realitat augmentada, amb el repte de beure de la història més llunyana, com ara la de l'Imperi Romà, Grècia, Mesopotàmia o Egipte.
El museu obri hui per la vesprada a les 18:00, no obstant això, també veurà la llum a el 12, 13 i 14 de juny a la mateixa hora. El director del centre, Javier Cepria assegura que el museu està obert a tot el món i que han fet difussió per barris i altres centres. Els alumnes de Castelló han treballat en aquest museu des de fa tres mesos, a diferència que els seus professors, qui s'estan preparant des d'inici de curs. A més a més, també s'hi han tingut que organitzar els departament d'Història, de Geografia i també de Tecnològia.
De fet, el director explica que els alumnes han après un poc de tot en aquest projecte, ja que han tingut que aprendre d'història, de geografia però sobretot, de tecnològia. Alumnes i professors han creat un museu totalment interactiu, ja que han aplicat la programació en els seus projectes i han manipulat diverses aplicacions com ara 'Scratch o Makey Makey' per poder crear continguts que s'adapten a una realitat cada volta més propera. Per això, el museu comptarà amb videos o també àudios, juntament amb les maquetes programades i creades pels alumnes.
Les recreacions, construïdes amb distintos materials, aborden distintes realitats de tota la nostra història com l'Edat Atiga, la Prehistòria, Mesopotàmia o Egipte. El director de l'Institut, Javier Cepria assegura que ha sigut tota una oportunitat per als joves dur a terme aquest projecte perquè "s'hi han tingut que gravar ells mateixos i han aplicat distintes eines tecnològiques per tal d'aprendre història i geografia". A més a més, l'Institut també oferirà un tast que s'inspira del menjar romà i grec, per poder gaudir de tot aquest ambient històric que aquesta vesprada impregnarà el centre. A més a més, també es facilita el següent enllaç per poder trobar més informació:
https://padlet.com/tecno_vicent_castell/museucivilitzacionsantigues