Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 15:48

Les classes de l'EOI virtual començaran el 23 de novembre

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 38 segundos

Noticias Relacionadas

CSIF ha lamentado el "gran malestar" existente ante la "falta absoluta de información y de directrices por parte de la Conselleria de Educación"

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport publicarà la pròxima setmana en el DOGV el calendari d’admissió i matrícula per al curs 2022-2023 de la nova Escola Oficial d’Idiomes Virtual Valenciana. L’EOI Virtual inicia el seu primer curs amb més de 4.000 places d’ensenyament totalment en línia en anglés i valencià amb 24 docents

La sol·licitud telemàtica de torn de matrícula estarà oberta els dies 7 i 8 de novembre. La formalització de la matrícula de les persones admeses es realitzarà del 9 a l’11 de novembre en el portal de l'EOI Virtual.

La formació virtual de la nova EOI començarà el dimecres 23 de novembre i finalitzarà el dimecres 21 de juny i els materials digitals seran gratuïts per a tot l’alumnat, ja que la Conselleria d’Educació de la Generalitat assumirà el cost de les llicències digitals. 

L’alumnat tindrà una sessió síncrona a la setmana d’una hora de duració en la qual es connectarà a la plataforma de l’EOI Virtual per a participar en una videoconferència de pràctica oral de l’idioma en grup reduït amb el seu professor o professora. La resta de formació és totalment asíncrona.

Per tant, l’alumnat pot treballar de manera autònoma i preparar-se per a les sessions de videoconferència setmanals, que seran obligatòries i conformaran les activitats de llengua de producció, coproducció i mediació orals. 

La resta d’activitats de llengua (comprensió oral, comprensió escrita, expressió escrita i mediació escrita) les farà l’alumnat de manera autònoma en la plataforma d’autoaprenentatge. Per les característiques de l’alumnat, l’EOI Virtual s’assegurarà d’oferir pràctica oral de dilluns a divendres, tant en horari de matí com de vesprada.

L’EOI Virtual imparteix aquest curs els nivells A2, B1, B2 i C1 d’anglés a través de 87 grups de primer i segon d’aquests quatre nivells amb 3.480 places. En el cas del valencià, s’han creat 14 grups en total de B2 (1r), C1 (1r) i C2 (1r i 2n), que sumen 560 places. 

De totes les places ja estan adjudicades les corresponents a l’alumnat del programa ‘That’s English!’, que ha formalitzat la matrícula per a continuar els estudis a distància. També a l’alumnat matriculat en la modalitat en línia del Pla Integral d’Aprenentatge de Llengües per al Professorat, que permet al personal docent dels centres educatius valencians sostinguts amb fons públics accedir als cursos de les EOI de manera gratuïta per tal de millorar el seu nivell d’idiomes.

Formalització de la matrícula en tres passos

Cal recordar a les persones que obtinguen plaça en la nova EOI Virtual que la matrícula consta de tres passos: sol·licitud de torn, pagament de la taxa en el cas que no n’estiguen exemptes, i validació de la sol·licitud.

La tramitació de la matrícula finalitza quan s’han completat els tres passos esmentats i és clau comprovar que s’ha validat correctament, ja que en el cas que no es formalitze la matrícula en el termini establit, la plaça s’oferirà a les persones en llista d’espera. El llistat de persones admeses es publicarà en la pàgina web de l'EOI Virtual una vegada finalitzat el període de matrícula.

Les persones interessades a estudiar en aquesta nova EOI tindran al seu abast en la web de l'EOI Virtual tota la informació detallada sobre els requisits acadèmics necessaris, les exempcions i bonificacions de taxes i els tràmits telemàtics que cal completar per a matricular-se.

CSIF reclama más medios para los profesionales docentes

El sindicato CSIF ha participado este viernes en la movilización convocada para denunciar la "falta de planificación" en el inicio de la Escuela Oficial de Idiomas virtual y reclamar "más medios" para los profesionales docentes que se encargarán de impartir las clases.

Desde la Central Sindical Independiente y de Funcionarios (CSIF) han lamentado el "gran malestar" existente ante la "falta absoluta de información y de directrices por parte de la Conselleria de Educación", ya que a la demora en el inicio de las clases, "que deberían haber comenzado el pasado mes de septiembre, se suma una total descoordinación".

"Las fechas previstas para la matriculación del alumnado siguen sin publicarse y, en el caso del profesorado, tampoco se han facilitado detalles ni medios sobre la organización y desarrollo de las sesiones lectivas", han señalado desde CSIF.

En ese sentido, desde la central sindical han reclamado que, aunque con retraso, "se tomen medidas de manera urgente para que las clases comiencen con todas las garantías, tanto para el profesorado como para el alumnado", así como que se pongan en marcha departamentos de orientación y de informática, con docentes especializados, que sirvan de apoyo.

Y, por lo que se refiere a las ratios por aula, desde CSIF ha reclamado que cada docente "atienda cuatro aulas y no cinco como ha decidido Conselleria, ya que en la práctica esto supondría que un docente debería atender a unos 200 estudiantes cuando con cuatro podría ofrecer una atención más individualizada y de mayor calidad a su alumnado".