Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 17:19

L'estructura de la PAU 2024 a una jornada organitzada a l'UJI per a orientadors i orientadores de Secundària

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 42 segundos

Noticias Relacionadas

També s'han abordat altres temes com els estudis de grau a l'UJI, les noves línies del Vicerectorat d'Estudiantat i Vida Saludable, o les claus de la comunicació

La Universitat Jaume I de Castelló ha rebut més d'un centenar d'orientadores i orientadors de centres de secundària que han participat en una jornada organitzada per la Unitat d'Orientació del Vicerectorat d'Estudiantat i Vida Saludable.

La inauguració de la jornada ha sigut a càrrec de Mamen Pastor, vicerectora d'Estudiantat i Vida Saludable, juntament amb M. José Aramburu, vicerectora adjunta d'Estudis i Formació Permanent; Sixte Safont, coordinador de les proves d'accés de l'UJI, i Bea Bonet, tècnica de la Unitat d'Orientació.

En la primera intervenció, Sixte Safont ha explicat com seran les proves d'accés a la universitat (PAU) aquest curs, a falta que es publique de forma oficial l'ordre que les regula al Butlletí Oficial de l'Estat.

Segons ha indicat, aquest curs les PAU es mantenen amb la mateixa estructura que fins ara, és a dir, una fase obligatòria i altra voluntària, però s'incorporen algunes assignatures noves i també es canvia el contingut en algunes matèries. Quant a les ponderacions per a enguany, són les ja aprovades en juny, tot i que ha indicat que està previst que s'aprove un nou quadre per a 2025.

Pel que fa als exàmens, no seran per competències, com és la intenció en el futur, sinó per continguts, i es mantindrà l'optativitat COVID de les preguntes. El calendari previst per a les proves és de tres dies en la primera setmana de juny i juliol. Concretament, serà el 4, 5 i 6 de juny i el 2, 3 i 4 de juliol.

En les jornades, també s'han abordat els serveis d'orientació professional que ofereix l'Oficina d'Inserció Professional i Estades en Pràctiques de l'UJI (OIPEP) per a ajudar a millorar l'ocupabilitat. Així, M. Concepción Pérez de l'OIPEP ha explicat que s'ofereix orientació tant de forma individualitzada, que pot utilitzar l'estudiantat de l'UJI des del primer curs, com a través de guies i píndoles, que estan disponibles en obert per a consulta i que també pot utilitzar l'alumnat abans de començar la universitat com a ajuda per a la presa de decisions sobre quins estudis triar. A més, també ha fet referència a les Jornades d'Orientació Professional i Inserció Laboral de graus i màsters, que tenen com a objectiu que l'estudiantat conega la realitat del mercat laboral i les diferents possibilitats que ofereix cada titulació i que es troben disponibles al canal de YouTube de l'UJI.

D'altra banda, Silvia Bellmunt d'Infocampus ha explicat els itineraris alternatius d'accés al grau de primera opció. Concretament, ha tractat el tema del trasllat d'expedient acadèmic a estudis de grau per saber com sol·licitar l'admissió a l'UJI amb estudis universitaris oficials espanyols iniciats en una altra universitat o el canvi de grau a l'UJI. També ha explicat l'admissió amb estudis universitaris oficials estrangers parcials o totals que no hagen obtingut l'homologació del títol a Espanya.

En les jornades també s'han abordat altres temes com els estudis de grau a l'UJI, les noves línies del Vicerectorat d'Estudiantat i Vida Saludable, o les claus de la comunicació.