Aquesta iniciativa és resultat del projecte d'investigació «Identitat de gènere, ajust, lideratge i salut, Idealis»
Les universitats Jaume I de Castellón, Rey Juan Carlos de Madrid, Deusto i Oviedo han posat en marxa un programa de formació gratuït per a dones joves de la Comunitat Valenciana amb poca experiència en el mercat laboral i que estiguen cursant o hagen finalitzat recentment estudis de grau o màster, o doctorat, amb el propòsit de proporcionar els recursos competencials i psicològics que les permeta desafiar els estereotips de gènere i desenvolupar un estil de lideratge propi.
El Programa de Empoderamiento Transversal Sostenible (PETRAS) contempla la realització de sessions de formació de cinc hores setmanals en recursos psicològics i competencials, que permetrà a les dones que participen el desenvolupament tant de l'autonomia psicològica (autoeficàcia, resiliència, optimisme, etc.) com la seua capacitat professional. S'ofereixen 25 places i per a participar cal omplir el formulari a la web del programa i enviar un vídeo sobre els motius i expectatives de la formació.
A més, les alumnes estaran acompanyades en el procés per una mentora, una dona amb una trajectòria professional rellevant del seu àmbit de coneixement. Entre les mentores hi ha qui participa a títol individual però també hi ha col·lectius com l'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (MUCVAL); Networking Directives Castellón (NDCS), l'Associació de Dones Emprenedores (Reinventhadas) o la Xarxa d'Autonòmes, Empresaries i Professionals d'Astúries (MUJERESdEMPRESA).
Aquest programa és resultat del projecte d'investigació «Identitat de gènere, ajust, lideratge i salut, Idealis», finançat per la Generalitat Valenciana, i està coordinat per la responsable del grup GeST (Gènere, Salut i Treball) de l'UJI, la catedràtica de Psicologia Social Eva Cifre. La presentació del programa a l'UJI ha comptat també amb la professora Pilar Laguna de la Universidad Rey Juan Carlos, com a responsable de l'àrea d'empreses d'aquest programa.
El vídeo de la presentació es pot visualitzar a: https://youtu.be/8eiZvf-fwHA
La presentació ha comptat amb la participació del responsable de la Unitat d'Igualtat de l'UJI, el professor Fernando de Vicente i la secretaria de l'Institut d'Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano, la professora Dora Sales. En el diàleg, moderat per la responsable de Xarxes Socials de l'UJI, Amparo Soriano, han intervingut: Laura Catalán, gerent de la constructora Rogelio Catalán; Natalia Moreno, responsable de planificació de Smalticeram España i Bárbara Tomiatti Giancola, emprenedora social i a la firma Comunica com alma.