El projecte de conscienciació és pioner al territori valencià i està orientat a fomentar l’economia circular
Castellón Información
Les diverses accions informatives i divulgatives que porten a terme les educadores i els educadors ambientals de Castelló han suposat el desenvolupament d’un projecte pioner al País Valencià que situa la ciutat entre els referents en aquesta matèria. I és que més de 1.000 ciutadanes i ciutadans han ajudat a dibuixar el mapa de situació de la ciutat pel que fa al reciclatge.
Aquesta informació ajudarà a conèixer la situació actual i a definir les polítiques que portarà a terme la Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus per incrementar la conscienciació ciutadana i per a facilitar el reciclatge a les llars, els comerços, l’hostaleria i les associacions de Castelló. A més, informa sobre la importància de fomentar l'economia circular, a través de l'aprofitament dels residus.
“Les i els professionals de l’educació ambiental són fonamentals per a mantenir un contacte estret amb la ciutadania, recollir suggeriments per a millorar les nostres accions i els serveis de reciclatge i avaluar l’efectivitat de totes les iniciatives que desenvolupament des de l'ajuntament de Castelló”. Així ho ha manifestat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia,
La ciutat de Castelló ha viscut una evolució significativa respecte a l’ús del contenidor marró (per a les restes orgàniques), gràcies, en part, a la tasca d'educació ambiental. La resta de fraccions de reciclatge també s’han incrementat a la ciutat en l’últim any i l’Ajuntament ha apostat per la creació d’illes de reciclatge.
L'economia circular és un repte comú de les administracions i de la ciutadania, com ha explicat Fernández. Els primer passos són reduir el consum de productes amb envasos o components contaminants i potenciar la reutilització i la reparació. En menor percentatge, aquest marc normatiu situa el reciclatge i la creació de productes derivats de residus i, en l'última fase, queda l’eliminació dels residus.