L'obra 'Siéntese' ha estat un dels quatre vídeos elegits en un concurs organitzat per la Universidad Complutense
Castellón Información
L'obra 'Siéntese', interpretada i guionitzada per Marcos García Pérez, llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Jaume I de Castelló, juntament amb Delia Santana, Alberto Lobato, Javier Cuartero i Pablo Giménez, ha estat un dels quatre vídeos elegits per Cronoteatro, un concurs organitzat per la Universidad Complutense de Madrid en el marc de la 'Semana de las Letras' i que consisteix a representar microteatre al metro de Madrid.
L'enregistrament es va realitzar durant una setmana en els vagons del metropolità de Madrid i narra una situació en la qual un jove cedeix el seu seient a un altre que va amb crosses, i després aquest a una jove embarassada i després ella a un ancià, però l'amabilitat acaba en discussió per qui ha d'asseure's i els tres li diuen al primer jove que s'assega ell.
L'obra s'ha representat durant cinc dies en els vagons de metro de la línia entre Ciutat Universitària i Moncloa, ja que el recorregut entre estacions coincideix amb el temps de representació de l'obra, dos minuts. A més, també van actuar en l'estació museu de Chamartín davant públic convidat i el vídeo que han pujat a Youtube ha estat reproduït més de 23 milions de vegades.
Nominació en el Cannes Lions 2019
La campanya «Virus Eva», creada per l'agència La Depensa Ingredientes España Creativos per a l'organització Médicos del Mundo i en la qual el titulat de l'UJI Marcos García ha participat com a coguionista, ha sigut nominada en la categoria Health&Wellness en la 66a edició de Cannes Lions 2019, en la qual es premien les peces que demostren un enfocament inspirat en l'atenció mèdica del consumidor que promoga productes i serveis sense recepta o que eduquen per a permetre l'autodiagnòstic o facilite la cura personal proactiva.
«Virus Eva» narra l'aparició d'una pandèmia, el primer virus social no biològic que ataca la salut de les dones, per fer despertar la societat i mostrar com la vida i les situacions extremes com l'atur, la guerra o la pobresa són més intenses en aquest col·lectiu. I a més, s'envia un informe a l'Organització Mundial de la Salut perquè l'incloga en la llista de malalties que causen alarma.